Berkin Elvan ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı

7 yıl önce aramızdan ayrılan Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümüde mezarı başında yapılan anmaya TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ve parti üyeleri katıldı.

Berkin Elvan ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı

Gezi direnişinde polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle yaralanan ve 269 gün boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren, 11 Mart 2014’te hayatını kaybeden Berkin Elvan, bugün ölümünün 7. yılında Feriköy’deki mezarı başında anıldı.

Henüz 15 yaşındayken aramızdan ayrılan Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümünde mezarı başında yapılan anmaya Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek ve TKH üyeleri de katıldı.

Mezar başında gerçekleştirilen anmada Avukat Can Atalay, Gülsüm Elvan ve Sami Elvan konuşma gerçekleştirdi. Sami Elvan yaptığı konuşmada Berkin için adalet istediklerini, bu zamana kadar bir kişinin yargılandığını bunun ise adaleti sağlamayacağına değindi. Berkin’in terörist olarak ilan edilmesine, ailesinin yuhalatılmasına da tepki gösteren Sami Elvan, ‘Berkin sizlere ne yaptı’ sorusunu tekrardan yöneltti.

Anmada, siyasi partiler, gençlik örgütleri, sivil toplum kuruluşları, Berkin’in ailesi ve yakınları yerini aldı. TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek de Berkin’in mezarına karanfil bıraktı ve Berkin için adalet mücadelesini devam ettireceklerini vurguladı.

Berkin’in babası Sami Elvan, “14 yaşındaki çocuğu ‘terörist’ ilan ettiler. Bu hangi kitapta yazıyor” diye sordu.

Sami Elvan devamında şöyle konuştu:

“Her gün sosyal medyada bize, çocuklarımıza, insanların annesine, babasına yapılmayacak hakaretler yapanlar serbest, katiller serbest. Benim çocuğum daha 15-20 gün önce sokak ortasında gözaltına alındı. Nedir sizden çektiğimiz, bu halkın sizden çektiği nedir! Ben kime ne yapmışım, benim çocuğum kimin hakkını yemiş, kimin parasını çalmış, hangi ayakkabı kutusuna para koymuş?”