Berat Albayrak'a yakınlığıyla bilinen Mehmet Muş kimdir?

Görevden alınan Ruhsar Pekcan’ın yerine Ticaret Bakanı olarak atanan Mehmet Muş, Berat Albayrak’a yakın bir isim olarak biliniyor.

Berat Albayrak'a yakınlığıyla bilinen Mehmet Muş kimdir?

Kendi şirketinden başında bulunduğu Ticaret Bakanlığı’na ürün sattığı ortaya çıkan Ruhsar Pekcan görevden alınarak yerine eski AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı. Mehmet Muş, özel sektörde Bütçe Planlama Uzmanı olarak çalıştı. AKP İstanbul Gençlik Kolları teşkilatında görev alan ve çalışmalar yürüten Muş, sırasıyla, AKP İstanbul Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Ekonomi İşleri Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Muş, geçen kasım ayında istifa eden eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakın bir isim olarak biliniyor.

AKP Grup Başkanvekilliği görevine de Berat Albayrak’a yakınlığı nedeniyle getirildiği öne sürülen Muş, Albayrak’ın istifası ardından sosyal medyada açık tavır belirtmiş “Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz” demişti.