"Ben dinsizim diyerek Diyanet'i kapatmaya çalışıyorlar, Diyanet inşallah kıyamete kadar kapanmaz"

"Mesele Diyanet meselesi değil, İslam meselesidir."

MHP Genel Başkan Yardımcısı, İsmail Faruk Aksu Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçeleri görüşmelerinde konuştu. Türkiye’ye karşı yürütülen dezenformasyon ve kara propagandayla mücadele edilmesine yönelik olarak iletişim boyutuyla önemli katkı verdiğine işaret ederek, “Algı operasyonları yoluyla insanımızın doğru bilgi alma hakkını kısıtlayan engellerin kaldırılarak sağlıklı kararlar verebilen bireyler haline gelmesini sağlayacak iklimin oluşturulması da bu kapsamda önem taşımaktadır” dedi.

MHP’li Aksu, Türkiye’ye özgü, Türk milletinin tarihi ve kültürel dokusuna uygun “Türk tipi başkanlık modeli” olarak inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin merkezinde sadece millet egemenliği ve demokratik değerlerin yer aldığına; bu sayede Türkiye’nin yönetimde istikrarın temin edildiği, temsilde adaletin arttığı bir yönetim sistemine kavuştuğunu iddia etti.

Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik olumsuz ve eleştirel söylemleri de sıralayan Yıldırım, “Mesele Diyanet meselesi değil, İslam meselesidir. İslam’ı Türkiye ve dünyada kurumsal olarak koruyan, doğru öğrenilmesini ve yaşatılmasını sağlayan kurum Diyanettir ve Diyanete yapılan saldırılar, bilerek veya bilmeyerek, İslam’a yapılan saldırılardır” dedi.

Yıldırım, ateistler ile DEAŞ, FETÖ, El Kaide ve benzeri radikal unsurların “Diyanet kapansın” söyleminde buluştuklarına dikkati çekerek, “İkisi nasıl buluşuyor? Bir taraftan, sizin adınıza eylem yapılıyor, İslam’ın adı kötü çıkarılıyor. Bir taraftan da ‘Ben dinsizim.’ diyerek Diyanet’i kapatmaya çalışıyorlar. Diyanet inşallah kıyamete kadar kapanmaz” ifadelerini kullandı.