Belediye paravan yapıldı: AKP'li vekilin torpili ile devlet memurluğu!

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel'in torpili ile danışmanınıN Develi Belediyesi'nde işe alındığı, "Devlet memuru" olabilmek için de ilk 6 ayı doldurunca İstanbul Sultangazi Belediyesine geçiş yaptığı iddia edildi.

Belediye paravan yapıldı: AKP'li vekilin torpili ile devlet memurluğu!

AKP Kayseri  Milletvekili İsmail Emrah Karayel’in İstanbul’da yaşayan N.A. isimli danışmanının Karayel’in “torpil”i  ile Develi Belediyesi’nde işe alındığı iddia edildi.

N.A. isimli şahsın “Devlet memuru” olabilmek için Develi Belediyesi’nde ilk 6 ayı doldurur doldurmaz İstanbul Sultangazi Belediyesi’ne geçiş yaptığı  iddialar arasında.

İddia Kayseri Anadolu Haber isimli yerel sitede gazeteci Azim Deniz tarafından şöyle anlatıldı:

“İsmail Emrah Karayel, İstanbul’da ikamet eden, yakını, Nebi Altun’u Develi Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak işe aldırdı. Özel Kalem Müdürlüğü, istisnai bir kadrodur ve sınav ve mülakat gerektirmiyor. Belediye başkanı, istediği kişiyi, doğrudan memur yapabiliyor. Asaleti tastik olduktan sonra, Nebi Altun, İstanbul Sultangazi Belediyesine paralel geçiş yaptı. Vatandaşlar KPSS ile devletin bir kurumunda işe girmeye çalışırken, vekil Karayel’in yakını Nebi Altun, çoktan devlet memuru oldu. Allah selamet versin. Üniversite okuyacağına İsmail gibi yakının olsun. Aslında Nebi Altun Develi Belediyesine çalışmak için alınmadı. Nebi Altun, Sultangazi Belediyesinde memur olarak işe başlayabilmek için, Develi Belediyesi, paravan olarak kullanıldı.

Develi Belediyesi ise bu haksız işe aracı edildi. Develi Belediye Başkanına çok söz söylemek istemiyorum. Çünkü Başkanın İsmail Emrah Karayel’e itiraz edebilecek “hayır olmaz” diyebilecek şansı yok. Bu konu ile ilgili Twitter’dan yaptığım paylaşımlar sonrası Develi Belediyesi bir basın açıklaması yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, işe almanın doğru olduğunu fakat şahsın Milletvekili İsmail Emrah Karayel’in yeğeni olmadığı anlatılıyor. Bizim köyde buna “S. mamış, karnı ağrımış” denir. Ha akrabası, ha yakını, ha danışmanı. Önemli olan bir tanıdığını hakkı olmadığı halde Develi Belediyesini paravan olarak kullanıp, Sultangazi Belediyesinde memur yapmasıdır.”

İL BAŞKANI VE BELEDİYE DOĞRULADI

AKP Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, yerel Kay TV‘ye yaptığı açıklamada, bahsedilen olayın doğru olduğunu ifade edip “Develi belediye başkanımıza bu durumu ilettim dedim bu haber doğrumu? Sonra İsmail Emrah Karayel aradı konuştuk böyle bir şey doğru diyor. Ama benim yeğenim, akrabam değil diyor. Yani burada bizde ne anlatacağız bilemiyoruz açıkçası. Bir gazeteci bu soruyu soruyorsa ben doğruyu söylerim, bu haber doğru” dedi.

Develi Belediyesi işe konuyla ilgili açıklamasında, işe alımı doğrularken akrabalık ilişkisini yalanladı.

Develi Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Belediyemiz ihtiyacına binaen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 59. Maddesine istinaden bakanlık atama onayı ile bahsi geçen personel kurumumuzda göreve başlamış ancak beklenen uyum ve performansı sağlayamamış ve kendi isteği ile nakil talebinde bulunmuştur. Bu doğrultuda başka bir kuruma nakli gerçekleştirilmiştir” denildi.