"Bel Karper ve Adkotürk işçilerine saldıranlar tüm işçilere saldırmıştır!"

Sınıf Tavrından direnen Bel Karper ve Adkotürk işçilerine yapılan müdahale ile ilgili açıklama yapıldı.

Sınıf Tavrı’ndan direnen Bel Karper ve Adkotürk işçilerine yapılan müdahale ile ilgili yapılan açıklamada, direnen işçilere yapılan bu müdahalenin tüm işçi sınıfına karşı yapıldığı. Bütün işçi sınıfına direnen işçilere sahip çıkma çağrısı yapıldı.

Sınıf Tavrı’nın açıklaması şöyle:

Tek Gıda İş sendikasında örgütlenen ve uğradıkları haksızlıkları dile getirmeye çalışan işçilere kolluk güçleri saldırdığı yetmezmiş gibi, bir de para cezası kestiler!

Çerkezköy’de bulunan Adkotürk fabrikasında Tek Gıda İş sendikasına işten atılan işçiler ile aylardır hakları için grevde olan Bel Karper işçileri bugün Tekirdağ Valiliği önünde sermayenin kolluk güçlerince saldırıya uğradı. Tek Gıda İş sendikasında örgütlenen ve uğradıkları haksızlıkları dile getirmeye çalışan işçilere kolluk güçleri saldırdığı yetmezmiş gibi, bir de para cezası kestiler!

AKP iktidarı ve onun kolluk kuvvetleri hakkını arayan işçilere her fırsatta saldırmakta ve sınıf düşmanlıklarını açıkça göstermektedirler.

Bel Karper ve Adkotürk işçilerine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıya uğrayan işçilere dayanışma duygularımızı iletiyoruz.

İşçi sınıfı örgütlenerek bu saldırıları durduracağı ve hesap soracağı günlere az kaldı.

İşçi sınıfını ve tüm dostlarını Bel Karper ve Adkotürk işçilerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.