Bel Karper işçilerinden Fransız tekeline uyarı: Atılan işçiler geri alınsın, TİS imzalansın

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde işverenin hukuk tanımaz tavrına karşı greve çıkan Bel Karper işçileri bugün İstanbul'da eylem gerçekleştirdi.

Bel Karper işçilerinden Fransız tekeline uyarı: Atılan işçiler geri alınsın, TİS imzalansın

Tek Gıda-İş Sendikası üyesi Bel Karper işçileri toplu sözleşme hakları için 88 gündür grevde. İşçiler hakları için Beşiktaş Selenium Plaza’da bulunan Bel Karper Genel Merkezi önünde eylem yaptı.

Eylemde basın açıklamasını okuyan Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, Bel Karper’de Tek Gıda-İş’in yetki belgesinin gelmesi üzerine TİS görüşmelerine yanaşmayan patronun sendika baştemsilcisini Kod-29 ile işten attığını, 12 işçiyi de pandemi döneminde ücretsiz izne çıkardığını söyledi.

“HUKUK TANIMAZ TAVIR ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ”

2015 yılından bu yana Bel Karper’de örgütlenme çalışması yürüttüklerini söyleyen Durdu, “Sendikamızın 6 yıllık yargı mücadelesinde yetki davası da sendikamız lehine sonuçlanmış Adalet tecellisini geç de olsa göstermişti. Ancak, bizler hukuka uygun davranırken, kazandığımız hukuk zaferi sonucunda hakkımız olan TİS hazırlıkları yaparken, geçmişten sicili bozuk, hukuk tanımaz Bel Karper işvereni TİS taslağını çok maliyetli görerek, alışkanlık haline getirdiği hukuk tanımaz tavrını sürdürerek nezaket kurallarını da hiçe sayarak, belirlenen tarihte, önce TİS masasından kaçmış, yetmemiş, baştemsilcilik görevini yapan arkadaşımızı, işyerinde ahlaki davranmayarak işyeri sırlarını paylaşmak gerekçesi ile işten çıkartmış, sendika düşmanlığını, pandemi döneminde de işçi çıkartma yasağına rağmen sürdürmüştür” dedi.

Sendikaları ile Bel Karper arasında süren toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve gittiklerini söyleyen Durdu, “İşveren sürecin başından beri yaptığı baskılar yetmiyormuş gibi bu defada yasal grevi kırmak için ber türlü hukuksuzluğu yapmaya başlamıştır. Sudan bahanelerle grevdeki 3 arkadaşımızı işten çıkarmış grev yapan üyelerimizi tahrik etmek için her türlü yöntemi kullanmaktan geri durmamıştır. Bununla da yetinmeyip hem hukuksuzluk yapıp hem de kendi yurt dışı yönetimine aslı astarı olmayan suçlamalarla sendikamız ve üyelerimizi hedef almıştır. Ne yaparsanız yapın asla başaramayacaksınız” diye konuştu.

Bel Karper patronunu son defa uyardıklarını ifade eden Durdu, “Bu tutumunuzdan vazgeçin, işçi çıkarma yasağına rağmen işten çıkarttığınız işçi arkadaşlarımızı işe geri başlatın ve grev kırıcılığından vazgeçin” dedi.

https://twitter.com/sinif_tavri/status/1425872414781607939