Beklenen günlerimize olan inancımızla tüm dünya ve Türkiye işçi sınıfının 1 Mayıs’ını selamlarız

İşçilerin sesleri bu kez sokaklarda, meydanlarda yankılanamayacak olsa da; biliyoruz ki emekçilerin balkonlarından tencere-tavalar ve ıslıklarla 1 Mayıs marşı göğe yükselecek.

Beklenen günlerimize olan inancımızla tüm dünya ve Türkiye işçi sınıfının 1 Mayıs’ını selamlarız

Bugün işçi sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs…

Dünyanın her ülkesinden işçilerin güçlerini birleştirdiği bu evrensel mücadele gününde emekçiler safında mücadelemiz sürüyor, sürecek.

Tüm dünya insanlığının karşı karşıya kaldığı bir virüs tehdidiyle giriyoruz bu 1 Mayıs’a da; geçen yıl olduğu gibi.

Bu yıl farklı olarak, birilerinin “evde kal”abildiği; bizzat iktidar sahibi AKP tarafından ise milyonlarca emekçinin sokağa çıkma yasağından muaf tutulduğu günlerden geçiyoruz. “Sermayenin çarkları dönmeli, emekçiler gerekirse virüsten ölmeli” diyor açıkça para babaları.

Ücretsiz maske bile dağıtamayan, aşılama takvimi bile çıkaramayan iktidar; ‘evde kal’ dediği emekçilere ise ekonomik destek sağlayamıyor, ‘işten çıkarma yasağı’ adı altında sefalet rakamlarına mahkum ediyor; sonra da dalga geçer gibi patates, soğan dağıtıyor.

Halk sağlığından bihaber iktidar, kendi hınca hınç kongrelerini yapmakta hiçbir beis görmezken; emekçilerin 1 Mayıs kutlamalarını da aynı koronavirüs sebebiyle yasaklıyor.

AKP yasaları, hak ve özgürlükleri ve aynı anda toplum sağlığını da ayakları altına alıyor.

İşte bu şartlar altında işçilerin sesleri bu kez sokaklarda, meydanlarda yankılanamayacak olsa da; biliyoruz ki emekçilerin balkonlarından tencere-tavalar ve ıslıklarla 1 Mayıs Marşı göğe yükselecek.

Ellerimizdeki beklenen günlere, güzel günlerimize olan inancımızla tüm dünya ve Türkiye işçi sınıfının 1 Mayıs’ını selamlarız.

Türkiye işçi sınıfına selam! Selam yaratana!

Yaşasın 1 Mayıs!