Bayraklı'da evi yıkılan depremzede aileye 'güçlendirme kredisi' çıktı!

İzmir’de meydana gelen depremin ardından, hasarlı olduğu gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca evi yıkılan aileye, deprem yardımı kapsamında “güçlendirme kredi hak sahipliği” verildi.

Bayraklı'da evi yıkılan depremzede aileye 'güçlendirme kredisi' çıktı!

İzmir’de geçtiğimiz yıl meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremden beş gün sonra Bayraklı’da yıkılan ev için aileye deprem yardımı kapsamında “güçlendirme kredi hak sahipliği” verildi…

30 Ekim 2020’de meydana gelen 115 yurttaşın yaşamını yitirdiği onlarca evin yıkıldığı depremin ardından, hasarlı olduğu gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca evi yıkılan Balık ailesine, deprem yardımı kapsamında “güçlendirme kredi hak sahipliği” verildi.

CHP’den de duruma tepki geldi. “İktidar depremzedeleri mağdur etmek için büyük bir gayret gösteriyor.” diyen TBMM Deprem Komisyonu üyesi ve CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, şunları ifade etti:

“AFAD ayrı, TOKİ ayrı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise ayrı telden çalıyor. Kurumlar arası iletişimde büyük sorunlar olduğunu görüyoruz. Bu şekilde depremle mücadele etmiyor, felaketlere davetiye çıkarmış oluyorsunuz”

Cumhuriyet’in haberine göre; Balık ailesi, evleri yıkıldıktan sonra AFAD’a hak sahipliği için başvurarak yerine yenisinin yapılmasını talep etmişti. Aile ayrıca 7 Aralık 2020’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden 6306 sayılı yasa gereği evlerinin yeniden yapılabileceğine dair belge aldı. İlgili yasa yıkılacak derecede riskli yapıların bulunduğu alanlardaki yapıların bakanlık tarafından resen yapılmasını düzenliyor.