Batman Barosu: Çocuğa yönelik kolluk şiddeti kabul edilemez

Batman Barosu, polis ve bekçiler tarafından darp edilen 15 yaşındaki çocuğa ilişkin yaptığı açıklamada "Olaya karışan kolluk görevlilerin ise açığa alınması gerekir” dedi.

Batman Barosu: Çocuğa yönelik kolluk şiddeti kabul edilemez

Batman’da polis ve bekçilerin şiddetine maruz kalan 15 yaşındaki çocuğa ilişkin açıklama yapan Batman Barosu, kolluk görevlilerin açığa alınmasını istedi.

Batman Barosu Avukat Sedat Özevin İnsan Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezi, 14 Mayıs’ta Batman Salih Özdemir Parkı’nda polis ve bekçilerin şiddetine maruz kalan 15 yaşındaki çocuğa ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Çocuğa yönelik kolluk şiddeti kabul edilemez” denildi.

Aile ve çocukla görüşüldüğü belirtilen açıklamada, “Mağdur çocuk, 13 Mayıs akşam saat 22.00 sularında parkta polislerin müdahalesiyle karşılaştığını ve darp edilerek gözaltına alındığını beyan etti. Darp edenler polis memuru oldukları ifade edilmiştir. Mağdurun ailesi olayı öğrendikten sonra olay yerine gittiklerini ve kolluğun hakaretine maruz kaldıklarını ifade etmişlerdir. Mağdur çocuk gözaltına alınmasına rağmen ifadesi alınmadan serbest bırakılmıştır. Baro yöneticilerimiz mağdurun kollarında, başında, sırtında ve ayaklarında morluk ve şişkinlikler olduğunu gözledi” belirtildi.

Olayın takipçisi olacaklarını belirten açıklamada, “Görüntüde yer alan ve heyetimizce gözlemlenen şiddet kabul edilemez, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görüntülere ilişkin doğrudan soruşturma açması, olaya karışan kolluk görevlilerin ise açığa alınması gerekir” ifadelerini kullandı. (MA)