Başhekimden Alevilere ve Kürtlere yönelik skandal ifadeler!

Başhekime ait olduğu iddia edilen hesaptan paylaşılan mesajlarda Kürtlere ve Alevilere yönelik cinsiyetçi ve ırkçı ifadeler kullanılmış.

Başhekimden Alevilere ve Kürtlere yönelik skandal ifadeler!

İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Adil Yetiş Sarıhasanoğlu’na ait olduğu iddia edilen sosyal medya hesabından yapılan ırkçı ve cinsiyetçi paylaşımlar tepki çekti.

Başhekimin ırkçı ve cinsiyetçi sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı. Twitter üzerinden 2013 ve 2014 yılında paylaşılan ifadelerde Kürtlere ve Alevilere yönelik skandal ifadeler kullanılmış.

Sosyal medyada büyük tepki uyandıran olay sonrasında Başhekim Sarıhasanoğlu’na ait olduğu ileri sürülen hesabın, paylaşımlarını korumaya alması da dikkat çekti.

Paylaşımlara ait görsellerin ortaya çıkması üzerine sosyal medya kullanıcıları, sözkonusu paylaşımların sahibi olduğu öne sürülen Adil Yetiş Sarıhasanoğlu’na büyük tepki gösterdi. Kullanıcılar İl Sağlık Müdürlüğü’nden de Sarıhasanoğlu hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığı konusunda açıklama istedi.

Sarıhasanoğlu’nun “terfi” almadan önce, Beyoğlu Sağlık Müdürü olduğu dönemde, ziyaretine MHP’nin gelmesi ve Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen HÜDA PAR’ı ziyaret etmesi dikkat çekti.

Sarıhasanoğlu’na ait olduğu iddia edilen skandal paylaşımları şöyle: