"Başbakanlığa talibim" diyen Akşener: Türkiye'nin nefes alması için bu ucube sistemden kurtulması gerekir

Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğanı ve Başkanlı Sistemi'ni ağır bir şekilde eleştirdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis’te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, sözlerine 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluş Günü’yle başladı. Akşener, “Geldikleri gibi gittiler” dedi.

Akşener, sözlerine “Nerede kalmıştık?” diye sorarak devam etti.

Akşener’in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

– İktidar için yolun sonu görünüyor. AKP hükümeti ve ucube sistemi sağ olsun Sayıştay’ın bu seneki raporlarında da yolsuzluk hız kesmemiş.

– Milletimizin vergileri, yandaş şirketlerin kasasını doldurmak için harcanmış. Yandaş gülsün, millet ağlasın.

– Sayın Erdoğan, atadığın bürokratlar sence kimi örnek alıyorlar? İsraf bataklığına düşmüş bu bürokratların ilham kaynağı bizzat sensin. Atalarımız boşuna dememiş, balık baştan kokar. Milletin en çok ihtiyaç duyduğu dönemde milletin parasını çarçur ediyorsun. Biz projeye değil, ranta karşıyız.

– Daha kış gelmeden ne kadar zorlu bir kış geçireceğimizi iktidarın açıkladığı zamlarla görmeye başladık. Gittiğimiz her yerde elektrik faturasını ödeyemeyen çiftçiyi, sanayiciyi, esnafı dinliyoruz.

– Merkez Bankası Başkanı’na daha sonra açıkta kalmaması için şimdiden iş aramasını tavsiye ediyorum.

– Ülkemize akıl hastanesi, milletimize de akıl hastası muamelesi yapılıyor.

– Sayın Erdoğan illetimizin gerçeklerini oturduğun Saray’dan göremezsin. Bir kez olsun beni dinle; akşam evinde patatesten başka bir şey pişiremeyen kadınları, işsiz gençleri, siftah yapamamış esnafın sesini dinle. Oturduğun koltuk yan gelip yatma koltuğu değil. Milletimizin önüne sandığı getir biz çözelim.

Akşener, kürsüyü kebapçı esnafına bıraktı. Esnaf, “Bizden külhanbeyi de olmaz, terörist de olmaz. Buyursunlar soframızda kebap yesinleri bölüşelim ama bölücü olmayalım” dedi.

– TÜİK verilerine göre; bu ülkede günde 3 simit bile almaya gücü yetmeyen 16 milyon vatandaşımız var. 5 milyon 800 kişi açlık sınırının altında yaşıyor.

– Okul çağındaki her çocuğa kahvaltı ve öğle yemeğini ücretsiz vereceğimiz ‘Rüzgargülü’ projemiz milletimize hayırlı olsun. ‘Rüzgargülü’nü sağlıktan eğitime, yoksulluktan, gelir eşitsizliğine kadar Türkiye’nin can alıcı sorunlarına parmak basan bir proje olarak tasarladık. İyi Parti iktidarında hiçbir çocuğumuz açlığını düşünmek zorunda kalmayacak. İktidar nasip olur da gariban Ahmetleri unutursam Allah canımı o anda alsın.

Bu proje; istihdamı da artıracak. Benzer projelerin uygulandığı ülkelerde her 50 öğrenci için bir kişinin istihdam edildiğini gördük. Bu projeyle 303 bin yeni iş imkanı ortaya çıkacak.

-“Ben başbakanlığa talibim” dedim ve çarşı karıştı. Söylediğim çok açık; Millet İttifakı olarak bir Cumhurbaşkanı adayı göstereceğiz. Bu aday Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak ama Cumhur İttifakı’nın aksine biz yeni bir sayın Erdoğan seçmeyeceğiz. Bizim aday göstereceğimiz kişi çok becerikli bile olsa Türkiye bu sistemle yönetilemez. Sorunumuz bir sistem sorunu. Sorunumuz, tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanının bir partiden taraf olması. Türkiye’nin nefes alması için bu ucube sistemden kurtulması gerekiyor.