Barzani, Erbil'de ABD'li üst düzey heyetle görüştü

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Barzani, Erbil'de ABD'li üst düzey heyetle görüştü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, dün Erbil’de ABD Dışişleri Bakanı’nın Yakındoğu İşleri’nden Sorumlu Yardımcısı Joey Hood, Suriye Özel Temsilcisi Vekili Aimi Katrona ve Ulusal Güvenlik Konseyi Suriye ve Irak İşleri Sorumlusu Zahra Bell’in olduğu üst düzey ABD heyetiyle bir araya geldi.

ABD’nin Erbil Başkonsolosu Rob Waller’inde hazır bulunduğu görüşmede IKBY ve Irak’ın ABD ile ilişkileri, bölgedeki durum, Erbil-Bağdat ilişkileri, Irak’ta Ekim ayında yapılacak genel seçimler, artan IŞİD tehdidi ve uluslararası koalisyonun Irak’taki görevleri gibi konular ele alındı.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede, IŞİD’in bölge güvenliğine tehdit olmaya devam ettiği, terörle mücadelenin sürmesi gerektiği ve IŞİD’in tamamen ortadan kaldırılabilmesi için Irak ve IKBY’nin hala uluslararası koalisyonun desteğine ihtiyacı olduğuna vurgu yapıldı.

Ayrıca taraflar Peşmerge, Irak ordusu ve koalisyon güçleri arasındaki koordinasyonun devam etmesi konusunda hem fikir kaldı. Görüşmede Suriye’deki durum da ele alınırken konuk heyet, ABD’nin terör ve radikalizmle mücadelede bölgedeki müttefiklerine destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Rojava’daki Kürt taraflar arasındaki diyalog görüşmelerini önemli bulduklarını ve tarafların kendi aralarında sorunlarını çözerek bir anlaşmaya varmalarını ümit ettiklerini dile getiren heyet, ayrıca Başbakan Mesrur Barzani ile de bir görüşme gerçekleştirdi.