Bakla ağızdan çıktı: Sıra Medeni Kanun'da

"Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu" isimli kuruluşun kurucusu Mesut Arabul, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı sonrası "Yaşayıp yaşayabileceğim en mutlu günü yaşıyorum" dedi, sıranın Medeni Kanun'da olduğunu belirtti.

Bakla ağızdan çıktı: Sıra Medeni Kanun'da

Türkiye kadın hakları konusunda önemli kazanımlar getiren İstanbul Sözleşmesi’nden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla çekildi. Kararı sevinçle karşılayan gerici çevreler zaferlerini kutlayıp iktidara teşekkür için sıraya girerken bunlar arasında kimiler ise yeni hedefin Medeni Kanun olduğunu açıkça dillendirmeye başladı.

Zaman zaman “Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Kurucu Başkanı” sıfatıyla medya organlarında boy gösteren Mesut Arabul isimli şahıs, sözleşmeden çekilme kararını sosyal medya hesabından “Yaşayıp yaşayabileceğim en mutlu günü yaşıyorum” diyerek kutlarken “Lakin! sözleşme gereği çıkarılan 6284 sayılı yasa ve belirlenen politikadan vazgeçilmediği sürece sözleşmenin feshedilmiş olması tek başına yeterli değil. Yaşanan sorunlar devam edecek.” dedi.

Arabul, bir başka paylaşımında da sırada Medeni Kanun’un olduğunu belirtip “Kadın ile Erkek arasında çatışmaya sebep olan, aile kurumuna zarar veren tek bir yasa maddesi bile kalmayana dek susmayacağız!” ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşımlar: