Bakanlık SADAT'tan haberdar değil

Mlli Savunma Bakanlığı, SADAT hakkında yöneltilen soruyu 'bilgimiz yok' diyerek yanıtsız bıraktı.

Bakanlık SADAT'tan haberdar değil

Milli Savunma Bakanlığı, “Türkiye’de uluslararası savunma alanında askeri eğitim veren ilk ve tek şirket” olarak kendisini tanımlayan ve eski TSK mensuplarıyla çalışan SADAT’a yönelik sorulara, “Bilgimiz yok” karşılığını verdi.

BirGün’den Mustafa Bildircin‘nin haberine göre ülkede uluslararası savunma alanında faaliyet, danışmanlık ve askeri eğitim veren ilk ve tek şirket olduğu belirtilen SADAT, TBMM gündemine taşındı. CHP Milletvekili Gökan Zeybek, SADAT’ın faaliyet alanının, “Askeri ve iç güvenlik, ‘Terörle mücadele’ alanında danışmanlık ve eğitim hizmet vermek” olarak belirlendiğinin altını çizdi.

ŞİRKET ŞEFFAF DEĞİL

Şirketin kursları arasında, “Kara harekâtı, keskin nişancılık, koruma, tahrip” ve “Gayri nizami harp” ile “Tank/zırhlı araç avcılığı” gibi eğitim paketlerinin olduğuna dikkat çeken Zeybek, “Firmanın kimlere, hangi şartlarda eğitim verdiği bilinmediği gibi ikmal faaliyetleri de tedarik sürecinden lojistik sürecine kadar şeffaf değildir” ifadesini kullandı.

Zeybek, şeffaf olmadığı gerekçesiyle eleştirdiği SADAT’la ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı. CHP’li Zeybek’in önergesinde, şu sorulara yer verildi: “SADAT hangi kurumlara güvenlik alanında danışmanlık, eğitim ve ikmal hizmetleri vermiştir? TSK, SADAT’tan askeri alanda veya iç ve dış dış güvenlik alanında danışmanlık hizmeti almış mıdır?”

TEK CÜMLELİK YANIT

Bakan Akar ise CHP’li Zeybek’in sorularını tek cümleyle yanıtlamak ile yetindi. Akar’ın yanıtında, “Soru önergesinde cevaplandırılması istenilen konular hakkında Bakanlığımızda bilgi bulunmamaktadır” denildi.