Bakan Pakdemirli: Türkiye Küba değil

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kılıçdaroğlu’nun taban fiyat belirlenmeli açıklamalarına yanıt verdi.

Bakan Pakdemirli: Türkiye Küba değil

Bakan Pakdemirli, Çorum’da Sektör Buluşmaları Toplantısı’nda üreticilere seslenerek, “Bizim çiftçimiz gerçekten ekerken dikerken, ektiğini diktiğini kaç paraya satacağını bilmiyor” dedi.

Pakdemirli, “Bir nevi aslında en nihayetinde günün sonunda harman zamanı için bir iddia oynanıyor. Deniyor ki ben evet harman zamanı iyi bir fiyat yakalayacağım. Bunu da ekseriyetle yakalanıyor ama yakalanmadığı durumlar da olabiliyor” ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, çiftçilerin daha konforlu olabilmesi için, sözleşmeli üretime geçilmesi gerektiğini belirterek, ”Bana göre Türkiye burada geç kalmıştır.” dedi.

TÜRKİYE DIŞ TİCARETE AÇIK BİR ÜLKE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun taban fiyat belirlenmeli açıklamalarına yanıt veren Pakdemirli, “Liderler çıkıyor. Dün de ana muhalefet partisi lideri, bazı açıklamalarda bulunmuş ‘taban fiyatları’ falan filan olsun diye. Ya bu işin çözümü taban fiyatında falan değil. Türkiye artık serbest piyasa ekonomisinden geriye dönemez. Türkiye hem ithalata açık hem de ihracata açık. Yani dış ticarete açık bir ülke. Türkiye Küba değil” diye konuştu.