Bakan Pakdemirli sorumluluğu belediyelere attı

28 Temmuz'dan beri 125 yangın çıktığını, 117 yangının söndürüldüğünü belirten Bakan Pakdemirli, "Benim gördüğüm orman yerlerindeki sorumluluk belediyelerdedir" dedi.

Bakan Pakdemirli sorumluluğu belediyelere attı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Marmaris’te Şehit Görkem Hasdemir Beldibi Yangın Ekip Binası’nda açıklamalarda bulundu.

“28 Temmuz-1 Ağustos arası çıkan yangınların bilançosu olarak; 125 yangın çıkmıştı, 117 yangın ya tamamen söndürüldü ya kontrol altına alındı.” diye Pakdemirli, “Hasar tespit çalışmalarınızın yüzde 75’ini bitirdik. Tekrar belirtmek isterim Türkiye’nin yangınlarından 28 Temmuz’dan bu yana 8 vatandaşımızı kaybettik. Elbette sadece canlılarımız gitmedi hayvanlarımız gitmedi onlar için de üzülüyoruz. Bu ekosistemde kaybın önüne geçmek için çalışmalarımız devam ediyor. Havadan ve karadan müdahale ediyor.” ifadelerini kullandı.

“SORUMLULUK BELEDİYELERDE”

Konuşmasında, söndürme çalışmalarında katkıları için belediyelere teşekkür eden Pakdemirli, daha sonra ise şöyle dedi:

“Ancak belediyelerimize ister bizim ister başka partiden. Yangınlardan sonra bilançosu hakkında bir toplanıp yerleşim yerlerine sorumluluklarının hatırlatılması lazım. Benim gördüğüm orman yerlerindeki sorumluluk belediyelerdedir. Bu anlamda siyaset üstü bir çağrıdır. Bu yangından sonra oturup bir çalıştay yapıp yerleşim yerlerinin korunması konusunda hep birlikte oturup konuşmamız gerekir diye düşünüyorum.”

“BÖLGE BÜYÜK OLDUĞU İÇİN GÖREMİYORLAR”

Pakdemirli, yangın bölgelerine yeterli müdahale yapılmadığı eleştirileri konusunda da  “Vatandaşlarımızdan zaman zaman serzenişler duyuyorum. İşte ‘uçak göremiyoruz’ veya işte ‘helikopter göremiyoruz’… Muğla özelinde 4 uçak, 1 İHA, 17 helikopter, 185 arasöz, 93 itfaiye iş makinası, 414 araç, 55 ambulans ve 1417 personelle çalışmalarımız devam ediyor. Mücadele ettiğimiz bölge büyük olduğu için vatandaşlarımız zaman zaman semalarda istediği sıklıkta bu araçları görülemiyor olabilir.” diye konuştu.