Bakan Kurum: Kanal İstanbul'u isteseniz de istemeseniz de yapacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Kanal İstanbul' projesiyle ilgili olarak "Siz isteseniz de istemeseniz de yapacağız!" dedi.

Bakan Kurum: Kanal İstanbul'u isteseniz de istemeseniz de yapacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerine sunum yaptı. Kurum, bu sırada partisinin tepkilere rağmen vazgeçmediği, İstanbul’a yönelik yıkım projesi ‘Kanal İstanbul‘la ilgili de kararlılıklarını vurguladı.

Projeyle ile ilgili olarak bürokratların tehdit edildiğini öne süren Kurum, “‘Büyük projelere imza atmıyor’ diye iftira attığınız bürokratlar, mahkemelerle korkuttuğunuz memurlarımız, ‘AK Parti’ye oy veren öğretmene, öğretmen demem’ dediğiniz yavrularımız; sizi affetmezler, haklarını helal etmezler. Biz sizin ajandanızı çok iyi biliyoruz. Şimdi de Kanal İstanbul projesinde bürokrat direniyor yalanını piyasaya sürdünüz. Biz, diyoruz ki; ’işte bahsettiğiniz bürokratlarımız buradalar!’ Biz, bugüne kadar hiçbir tehdit karşısında susmadık, bundan sonra da susmayacağız. Nasıl ki dün Marmaray’ı, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprülerimizi, bir milyonu aşan sosyal konutlarımızı, İstanbul Havalimanını, Şehir Hastanelerimizi, Millet bahçelerimizi yaptıysak Kanal İstanbul’u da Allah’ın izniyle yapacağız. Siz isteseniz de istemeseniz de yapacağız! Cumhuriyet tarihinin en muazzam projesi, İstanbul boğazımızın özgürlük projesi olan Kanal İstanbul’u bu aziz millete, gelecek nesillerimize armağan edeceğiz” şeklinde konuştu.