Bakan Kurum: Eleştirmenin yeri şu an değil, eksik aramanın zamanı da değil

Bakan Kurum, yangın bölgesinde afetten etkilenen yurttaşların sorunlarını dinlerken "Eleştirmenin yeri şu an değil, eksik aramanın zamanı da değil" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum: Eleştirmenin yeri şu an değil, eksik aramanın zamanı da değil

Bakan Kurum, yangın bölgesinde afetten etkilenen yurttaşların sorunlarını dinlerken “Eleştirmenin yeri şu an değil, eksik aramanın zamanı da değil” ifadelerini kullandı.

Bir yurttaş Murat Kurum’a, “3 tarafımız denizlerle çevrili, bu uçakların temin edilmesi lazımdı” diyerek tepki gösterdi, Kurum ise “İlk günden beri uçaklarımız yüzlerce sortiler yaptılar” yanıtını verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Marmaris Bayırköy’de yangından etkilenen vatandaşlarla bir araya geldiği buluşmada tansiyon bir anda yükseldi.

“Güçlü bir ülke değiliz, insan olarak güçlüyüz, güçlü ülke olsak uçaklarımız olurdu. 3 tarafımız denizlerle çevrili, bu uçakların temin edilmesi lazımdı” sözleriyle kendisine seslenen kadını yanına davet eden Bakan Kurum vatandaşa “Biz ilk günden beri insanımızın kılına zarar gelmemesi için mücadele ettik. İlk günden beri uçaklarımız yüzlerce sortiler yaptılar. Eleştirmenin yeri şu an değil, eksik aramanın zamanı da değil. Bu afetten çıkıp beraber yaralarımızı saracağız” yanıtını verdi.

“ZAMANI DEĞİL”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmaris Bayırköy’de yangından etkilenen yöre halkıyla bir araya geldi. Bu esnada Bakan Kurum’un sözünü kesen bir kadın, yangınlara zamanında müdahale edilemediğini belirterek “Güçlü bir ülke değiliz, insan olarak güçlüyüz, güçlü ülke olsak uçaklarımız olurdu. 3 tarafımız denizlerle çevrili, bu uçakların temin edilmesi lazımdı” dedi. Bu eleştirilerden sonra tansiyon yükseldi.

O yurttaşı yanına davet eden Bakan Kurum, “Biz ilk günden beri o alevin önünde, ormancılarımızla, itfaiyecilerimizle, tüm Türkiye’den gelen yardımsever vatandaşımızla mücadele ettik. Mücadelemiz ne için, buralara ve insanımıza zarar gelmesin diye. Şu öyleydi, bu böyleydi, bizim uçağımız da var, helikopterimiz de var. İlk günden beri uçaklarımız yüzlerce söndürme yaptılar yangın bölgelerinde. Yüzlerce helikopterimiz yangın bölgelerinde mücadele etti. Eleştirmenin yeri şu an değil, eksik aramanın zamanı da değil. Bu afetten çıkıp beraber yaralarımızı saracağız” yanıtını verdi.

“KÖYLÜYÜ DİNLEMEYE GELDİK”

Açıklamasının devamında “Muhtarlarımızla vatandaşlarımızla, buradaki hasar tespitini yerinde görüyoruz. Vatandaşlarımızın ne ihtiyacı var yerinde tespit etmeye çalışıyoruz” diyen Bakan Kurum, şöyle devam etti:

“Biz buradaki köylüyü dinlemeye geldik. Bu insanların sorunları, problemleri var. Şimdi tekrar söylüyorum, biz şu an Bayır köyündeyiz. Burası bakanlığımızın yetki alanı içerisinde. Bundan sonra yapılacakları, ihya edilecekleri, inşa edilecekleri burada vatandaşımızla birlikte çözmeye çalışıyoruz. Tekrar söylüyorum 2 tane ormancımızı şehit verdik. Bir sürü arkadaşımızın sahada can tehlikesi devam ediyor.”