Bakan Koca'dan "lebalep kongre" savunması: Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydası yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tepki çeken AKP kongreleriyle ilgili konuştu.

Bakan Koca'dan

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye’deki seyriyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. “Mutasyonun Türkiye’deki oranı yüzde 75’lere ulaştı” bilgisini veren Koca, “Bunun dışında da ülkemizde ağırlıklı olarak İngiliz mutantı söz konusu. Var olan virüsün yerine İngiliz mutantı geçti. Bu varyantın en önemli özelliği bulaştırıcılığının çok yüksek olması” dedi.

Koca, kalabalık AKP  kongreleriyle ilgili de konuştu. “Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim” diyen Koca, şöyle devam etti:

“Bugüne kadar bilgilendirmelerimiz, Bilim Kurulu üyelerimiz dahil olmak üzere, kapalı ortamlarda bulaştığını biliyoruz, kalabalık ortamlarda virüsü bulaştırabiliyoruz, yakın temasta virüsün bulaştığını biliyoruz, bu bilgilendirmede bir değişiklik söz konusu değil. Dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiği kanaatindeyim. Buradan bir ayrıcalık hikayesini çıkarmanın doğru olmadığı kanaatindeyim.”