Bakan Koca'dan Biontech'le görüşme sonrası açıklama: Türkiye'ye ayrılan kapasite artacak

BioNTech/Pfizer aşısı ile ilgili Prof. Dr. Uğur Şahin ve ekibiyle görüşme gerçekleştiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yeni üretim imkânları devreye girdikçe Türkiye’ye ayrılan kapasite de artacak" açıklamasında bulundu.

Bakan Koca'dan Biontech'le görüşme sonrası açıklama: Türkiye'ye ayrılan kapasite artacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Prof. Dr. Uğur Şahin ve ekibiyle BioNTech aşısının ülkemize gelişi ile ilgili son planlamaları ele aldık. Türkiye’ye ayrılan kapasite de artacak” dedi.

Sosyal medya hesabından yeni bir aşı açıklamasında bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısı için yeni üretim imkânları devreye girdikçe Türkiye’ye ayrılan kapasitenin de artacağını bildirdi.

Koca, şunları söyledi:

“Prof. Dr. Uğur Şahin ve ekibiyle Biontech aşısının ülkemize gelişi ile ilgili son planlamaları ele aldık. Toplantımızda ayrıca bize ayrılan aşı dozlarının sayısını nasıl artırabileceğimizi de görüştük. Yeni üretim imkânları devreye girdikçe Türkiye’ye ayrılan kapasite de artacak.”

APAR TOPAR 550 BİN DOZ AŞI İÇİN ANLAŞILMIŞTI

Koca, 25 Aralık 2020’de yine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, BioNTech/Pfizer aşısı için anlaşmanın imzalandığını duyurmuştu. 550 bin doz aşı için anlaşma yapıldığını duyran Koca, “BioNTech aşısı ile ilgili anlaşmanın imzalanmak üzere olduğunu dün sizlerle paylaşmıştım. Bu gece 04.30 itibariyle anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşmaya göre bu yıl için ayrılan, depolarda hazır beklediğini Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın açıkladığı doz miktarı 550.000 dozdur” ifadelerini kullanmıştı.