Bakan Koca uzun nöbet saatleri hakkında konuştu: 36 saat çalışmayı insani bulmuyoruz, hedef 16 saat

Sağlık Bakanı Koca, sağlık çalışanlarının mesai sürelerini değerlendirdi, “36 saat çalışmayı insani bulmuyoruz. 24 saati de insani bulmuyorum. Hedef 16 saat" dedi.

Bakan Koca uzun nöbet saatleri hakkında konuştu: 36 saat çalışmayı insani bulmuyoruz, hedef 16 saat

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, hekimlerin uzun nöbet saatlerine ilişkin gelen eleştirilere “36 saat çalışmayı insani bulmuyoruz. 24 saati de insani bulmuyorum. Hedef 16 saat” karşılığını verdi. TBMM’den çıkan sağlıkta şiddeti önleme düzenlemesini eleştiren Koca, “Bu yeterli oldu mu? Olmadı. Talebimiz bu muydu? Değildi. Meclis’ten bu çıktı” dedi. TÜİK’in Covid-19 kaynaklı ölüm sayılarını açıklamaması ile ilgili eleştirilere Bakan Koca, “O TÜİK’in sorunu, açıkladığında hepimiz göreceğiz. TÜİK açıkladığında en az 2-3 katı olduğunu göreceksiniz” dedi. Bakan Koca, ilaç sıkıntısına ilişkin de “Geçen yıl soğuk algınlığı ve grip görülmediği için bu yıl aynısı olacağı düşünülerek üretici firmalar yeterli üretim yapmadı. Bu yıl bu hastalıkların oranı ise 3-4 kat arttı. Bu anlamda sorun var, ‘yok’ demiyorum. Etken maddesi benzer olan başka ilaçların olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı kesin hesabı ve bütçe görüşmeleri tamamlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yöneltilen soru ve eleştirilere yanıt verdi.