Bakan Koca Türkiye'de yok demişti: Tunus'ta ilk Omicron varyantı vakasının Türkiye'den gittiği açıklandı

Tunus'ta ortaya çıkan ilk Omicron varyantı vakasının ülkeye İstanbul Havalimanı üzerinden geldiği açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de Omicron vakası görülmediğini söylemişti.

Bakan Koca Türkiye'de yok demişti: Tunus'ta ilk Omicron varyantı vakasının Türkiye'den gittiği açıklandı

Tunus’ta ilk Omicron vakası tespit edildi. Görülen ilk vakanın ise, İstanbul Havalimanı’ndan Tunus’a yolculuk eden Kongo uyruklu bir kişi olduğu öne sürüldü.

Tunus, Güney Afrika Cumhuriyeti üzerinden yayıldığı düşünülen Omicron varyantının ilk vakasının ülkeye Türkiye’den seyahat eden bir yolcuda görüldüğünü açıkladı.

TUNUS’TA İLK OMİCRON VAKASI, İSTANBUL’DAN ÜLKEYE GİDEN BİR KONGOLU

Tunus’un Covid-19 kurulundan Dr. Hachemi Louzer, ülkedeki ilk Omicron vakasının İstanbul Havalimanı’ndan Tunus’a giden Kongolu bir yolcuda tespit edildiğini açıkladı.

23 yaşındaki Demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandaşının, cuma günü İstanbul’dan uçtuğu Tunus Uluslararası Havalimanı’nda yapılan testte pozitif çıktığı ve sonrasında Pastör Kamu Sağlığı Enstitüsü’nde yapılan incelemelerde Omicron varyantı saptandığı belirtildi.

Louzer, bu kişiyle birlikte seyahat eden ve aralarında erkek kardeşinin de bulunduğu yolcuların negatif çıkmasına rağmen karantinaya alındığını söyledi.