Bahçeli'nin YKS talimatı Erdoğan'a sunuldu

YÖK, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı ile 'YKS barajı' konusunda toplantı yaptı. Çalışmasını tamamlayan YÖK, çalışmayı AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sundu.

Bahçeli'nin YKS talimatı Erdoğan'a sunuldu

Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin üniversite sınavlarında baraj puanlarının düşürülmesine yönelik açıklamlarının ardından başlattığı çalışma tamamlandı.

YÖK, Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ‘YKS barajı’ konusunda toplantı yaptı. YÖK, tamamlanan çalşmayı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta ATV, A Haber, A Para ve A News ortak yayınında katıldığı programda üniversite sınavına giren ve 180 puan barajının altında kalan gençlere bir şans verilmesi için çalışma yapılmasını istemişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha önce de dile getirdiği üniversite sınavlarının kaldırılması yönündeki çağrısını tekrarlamıştı. Baraj puanlarının düşürülmesi gerektiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetmişti: “TYT baraj puanının 140’a, AYT baraj puanının da 160’a çekilmesi teklif ve temennimizdir. Üniversiteye girmek için mücadele eden, ama salgın gibi mücbir ve zecri hallerden dolayı hedeflediği puanları elde edemeyen gençlerimize sahip çıkalım.”