Bahçeli'den Diyanet İşleri Başkanı'na destek: Türkiye Müslüman bir ülkedir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, adli yıl açılışına ilişkin tartışmalara dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli,  "Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş doğru bir iş yapmıştır. Ve desteğimiz tamdır" açıklamasında bulundu.

Bahçeli'den Diyanet İşleri Başkanı'na destek: Türkiye Müslüman bir ülkedir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, adli yıl açılışına ilişkin tartışmalara dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli,  “Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş doğru bir iş yapmıştır. Ve desteğimiz tamdır” derken ayrıca “Müslüman mahallesinde misyonerlik yapmaya, koynunda haç taşıyıp dualarımıza kulp takmaya hiç kimse heves etmemelidir” ifadesini kullandı.

Adli yıl açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın dua okumasına dair tartışmalar devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli eleştirilere tepki gösterdi.

“ANASASAYA”

Türkiye’de herkesin vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahip olduğunu belirten Bahçeli, “Bununla birlikte hiç kimsenin dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamayacağı ve suçlanamayacağı açık bir anayasa kuralıdır. Kaldı ki bunun aksini düşünmek bile mümkün değildir” ifadesini kullandı. Bahçeli, şöyle devam etti:

“On yıllar boyunca nice badiresine maruz kaldığımız; laik-anti laik, inanan-inanmayan kamplaşması çok ağır sosyal maliyetlere, hatta duygu ve duyarlılık alanında vasat bulan yapay bölünmelere neden olmuştur.

YARGITAY AÇILIŞI

Adli yılın başlaması münasebetiyle ve aynı zamanda yeni Yargıtay binasının açılışı esnasında bizzat Diyanet İşleri Başkanı tarafından okunan duanın bazı çevrelerde şiddetli tepkiyle karşılanması kelimenin tam manasıyla ilkelliktir.

MÜSLÜMAN ÜLKE

Türkiye Müslüman bir ülkedir. Bu manevi hakikat değişmeyecektir. Türk milleti Müslüman bir millettir. Bu yalın gerçek ihlal, ihmal ve inkar edilemeyecektir. Kulaklarında çan sesi çınlayan fikri ve siyasi yobazların, son günlerde laiklik elden gidiyor feryadı koparmaları tahammülsüzlük, inanç ve insan haklarına kategorik bir başkaldırı olarak yorumlanmalıdır.”