Bahçeli'den anayasa açıklaması: Anayasa önerimizin hazırlık çalışmaları tamamlandı

Bahçeli, "Bir diğer mesele de aşıların tedarikidir. Bununla ilgili memnuniyet verici gelişmeleri Sağlık Bakanımız sürekli vurgulamaktadır. Salgın yönetimi doğru bir şekilde yapılmaktadır" diye konuştu.

Bahçeli'den anayasa açıklaması: Anayasa önerimizin hazırlık çalışmaları tamamlandı

Yeni anayasa tartışmalarını tekrar gündeme getirecek açıklamalarda bulunan MHP lideri Bahçeli, “Salgın yönetimi doğru bir şekilde yapılmaktadır” diyerek de salgının seyrine dair değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa tartışmalarını tekrardan alevlendirecek cümleler kuran Bahçeli, “Mazisi neredeyse 145 yılı bulan anayasa tartışmaları toplum ve devlet hayatımıza ambargo koymuştur. Devlet ile millet arasındaki karşılıklı sorumlulukları esas alan anayasalar değiştirilemez metinler değildir. Anayasanın yazılması kaçınılmaz bir görevdir. Bir toplum sözleşmesi olan anayasanın, tarihin ve toplumun gerisine düşmeden devlet millet uyumunun kökleştirmesi yegane öğesidir” dedi.

ANAYASA ÖNERİMİZİN HAZIRLIKAŞAMASI TAMAMLANDI

Yeni anayasaya dair çalışmalarının neredeyse tamamlandığını söyleyen Bahçeli,”18 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen 13. Olağan Büyük Kurultayımız da paylaştığım 5 stratejik hedeften biri Türk tipi Başkanlık sistemine sahip çıkmaktır. Bir başka stratejik hedef olarak da sivil, geniş katılımlı yeni bir anayasa hazırlığını göstermiştim. MHP bu kapsamda gerekli çalışmalarını sürdürmek ve önümüzdeki birkaç ay içinde hazırlıklarımız tamamlanacaktır. Grup toplantısında da aynen şöyle demiştim: Türkiye’nin yepyeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu görmek ve bunun da gereğini yapmak lazımdır” dedi.

Yeni anayasa önerisinin yazımını bittiğini belirten Bahçeli, “MHP yeni anayasa konusunda sık sık dile getirdiği çalışmalarını bitirmiş ve metin yazımı sonuçlanmıştır. 100 maddelik yeni anayasa adıyla yeni anayasa önerimizin hazırlık aşaması tamamlanmıştır. İlk sözümüz yerine getirilmiştir. Ön çalışma şu anda elimizdedir” ifadelerini kullandı.

Aşı konusunda güven sorunu yaşayanların kaygılanacağı hiçbir şey olmadığını ifade eden Bahçeli, “Bir diğer mesele de aşıların tedarikidir. Bununla ilgili memnuniyet verici gelişmeleri Sağlık Bakanımız sürekli vurgulamaktadır. Salgın yönetimi doğru bir şekilde yapılmaktadır” diye konuştu.