Bahçeli, ‘Yalan Haber, Yalan Siyasetle Mücadele Kurulu’ kurduklarını duyurdu

MHP lideri Bahçeli, ‘Yalan Haber, Yalan Siyasetle Mücadele Kurulu’ adıyla bir heyet kurduklarını açıkladı.

Bahçeli, ‘Yalan Haber, Yalan Siyasetle Mücadele Kurulu’ kurduklarını duyurdu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaşanan felaketlerle ilgili sosyal medya hesapları üzerinden bir yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli yaşanan felaketlerin ardından devletin ‘meselelere hakim ve muktedir’ olduğunu savunup“Telaşa ve tedirginliğe lüzum yoktur. Allah’ın izniyle bugünler geçecektir. Felaketlerin hasarı, faziletle, ferasetle, fedakarlıkla, fevkalade bir dayanışma ruhuyla ortadan kaldırılacaktır” ifadelerini kullandı.

“Türk milleti, yalan haberlerden, yalan siyasetten, yalan beyanatlardan, aklıyla alay eden sefil zihniyetlerden bıkmış usanmıştır” diyen Bahçeli, “Yalanla mücadele etmek, bu konuda temiz toplum-temiz siyaset-temiz yönetim hedefine destek vermek gayesiyle değerli fikir ve hukuk insanlarımızdan teşekkül etmiş ‘Yalan Haber, Yalan Siyasetle Mücadele Kurulu’ adıyla bir heyet kurulmuştur.” açıklaması yaptı.

Bahçeli heyetin “görev”ini de şöyle duyurdu:

“Mezkûr heyetin yapacağı çalışmaların sonucunda; siyaset, sivil toplum ve medya alanlarında yalanı meslek edinmiş çürümüşleri teşhir etmek, insanlarımızın aldatılmasının önüne bütünüyle geçmek için kanuni bir düzenleme ihtiyacı şayet hasıl olursa bunun da gereği yapılacaktır. Yalan, insan haysiyetini çiğnemektir. Doğruluk, dürüstlük insan onurunu yükseltmektir. MHP doğrunun yanında, doğru duruşun içinde, dosdoğru bir mücadelenin safındadır. Yalancıların sonu görünmüştür. Bundan sonra onlar kaçacak, biz de kovalayacağız.”