Bahçeli'den erken seçim açıklaması: Erken seçime gitmenin iki yolu var...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'den erken seçim açıklaması: Erken seçime gitmenin iki yolu var...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşuyor.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Uluslararası ilişkiler ve dış politika adı üstünde kendi ülkemizle bizim dışımızdaki ülkelerle münasebetin tanımı ve bütünüdür

Dünya ile olan bu karmaşık ilişkilerin merkezinde Türk kültür ve tarihinin şeref ve haysiyeti bulunmaktadır. Türkiye’nin milli güvenlik ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek bu noktadaki esastır.

Cihan devleti kuran ecdadımızdan tevarüs edenler bizlere yalnızca mazide kalmış hatıralar olarak değil bilmeyi, ders çıkarmayı da getirmelidir

Bugünkü siyasi sınırlarımız kendiliğinden oluşmamış ve kolaylıkla elde edilmemiştir. Dönemin küresel güçlerinin Türkiye’ye biçtikleri sınırlı bir alanın reddedilmesi sonunda şehitlerimizin kanıyla çizilmiştir.

Başka toplumlara tahsis edilmek istenen topraklarımızı akıl, heyecan, iman ve hesabın bütünlüğüyle oluşan muhteşem bir mücadele ile kazanılmıştır.

ERKEN SEÇİM

Zillet ittifakı erken seçimden başka bir şey söyleyemeyecek duruma gelmiştir. Erken seçim kararı almanın iki yolu vardır. Ya Erdoğan’ın iradesi ya da TBMM’de yeterli sayısal çoğunluğu sağlamaktır. Biz seçim olmayacak dedikçe ısrar etmenin anlamı nedir, Kılıçdaroğlu kime mesaj veriyor?

Nasıl anlatalım, erken seçimin olmayacağını nasıl söyleyelim? Şahsa mahsus mektup yazsak, el ilanları dağıtsak sonuç alabilir miyiz? Kör kuyularda merdivensiz kalan Kılıçdaroğlu’nun bir kulağından giriyor diğerinden çıkıyor.

“ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE BAŞI EĞİK BİR TÜRKİYE YOK”

Emel sahiplerini uyarıyoruz. Türkiye önüne gelenin ayar vereceği bir ülke değil kazanılmış bir zaferin ülkesidir. Milli Mücadelenin onur tacı Türkiye Cumhuriyetidir. Bunu lekelemeye hiçbir iç ve dış odağın kudreti yetmeyecektir.

Uluslararası ilişkilerde başı eğik bir Türkiye artık yoktur. Ön alan, sesini yükselten, iradesini gösteren ve iddialarının arkasında duran bir Türkiye vardır.

Türkiye başkalarının yazdığı senaryolarda figüran olmayacak kadar önemli, değerli ve güçlü bir ülkedir. Kimseden sufle alacak bir ülke değildir.

YİNE KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

Kılıçdaroğlu ve zillet yedeklerinin ne yapacağını bilemeyiz. Ama bizim başka bir ülkemiz, gidecek, savunacak sığınacak başka yerimiz yoktur. Biz bin yıldır buradayız. Bir ve beraberiz. Kimse en küçük bir şüphe duymasın. Ay yıldızlı bayrağımızı dünya durdukça son yurdumuzda dalgalandıracağız.

SOYKIRIM AÇIKLAMASI VE NATO TOPLANTISI

Tüm dünyanın gözü NATO karargahına çevrilmiştir. Genel Sekreter zirve öncesi “yeni bir sayfa açıyoruz” diyerek NATO’nun 2030 stratejisi hakkında mesaj vermiştir. Bizim üstünde durduğumuz asıl konu Türkiye’nin müttefikleri ile nasıl bir ilişkisi olacağıdır.

Özellikle Türkiye ve ABD arasındaki soğuk rüzgarları fark etmeyen, bilmeyen yoktur. İki ülke arasında kaygan bir zemin oluşturan kalın buzların çözülmesi samimi dileğimizdir. ABD Başkanı Joe Biden’ın 6 Haziran 2021 tarihinde Washington Post’ta yazdığı bir makalede Avrupa gezisinde dünya demokrasilerini yeniden bir araya toplamayı ve harekete geçmeyi hedeflediğini amaçlamıştır. Bunun nasıl olacağı, Türkiye’nin bu demokrasiler içinde nasıl bir yer tutacağı tartışılmalıdır.

ABD’nin müttefik ve ortaklarına taahhütlerini yenileneceğini söyleyen Biden’ın Türkiye’yi hangi kategoride değerlendirdiği de merak ettiğimiz bir konudur. Bahsi geçen bu ortaklar arasında PKK-YPG’nin olup olmadığı açık değildir. Biden’ın Türkiye’yi hangi seviyede bir müttefik gödüğü de belirsizdir. Zirve öncesi Türkiye’yi izam eden, haksız sözlerle eleştiren ABD Dışişleri Bakanı peşin hükümlerle husumetle perçinlenmiş heveslere teslim olmuştur.

8 Haziran 2021’de ABD senatosunda konuşan bu bakan ya cahil ya da küstahdır. Türkiye’nin NATO müttefiki gibi davranmadığını ve Doğu Akdeniz’deki tavırlarının rahatsız edici olduğunu yüzsüzce ifade etmiştir. ABD Dışişleri Bakanı ülkemizde insan hakları ve gazetecilerin durumu ile ilgili endişeli olduğunu söylemiştir. Bizim endişelerimizin içeriğini bir öğrense dışarı çıkacak yüzü olmayacağını cümle alem görür.

Türkiye’nin NATO müttefiki gibi davranmadığını söyleyen ABD’nin hangi ittifaklar içinde olduğunu tarih anlatacaktır. Türkiye’nin arkasından iş çevirip müttefiklik edebiyatı yapıyorlar, teröristlerle iş tutup stratejik ortaklık diyorlar, Türkiye’nin kuyusunu kazıp Sözde Ermeni soykırımını savunuyorlar. Utanmadan demokrasi ve hukuk alanında ahkam kesip parmak sallıyorlar.