Bahçeli: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı siyasi hırslarına yenilmiştir

İçişleri Bakanlığı’nın İBB’ye başlattığı ‘terör teftişi’ne sahip çıkan MHP lideri Devlet Bahçeli, İmamoğlu hakkında, “Suçluysa elbette görevinden alınmalı, büyükşehir belediye meclisi de yeni başkanı seçmelidir” dedi.

Bahçeli: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı siyasi hırslarına yenilmiştir

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) başlatılan ‘terör teftişi’ne sahip çıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, “Suçluysa elbette görevinden alınmalı” diyen Bahçeli, “Büyükşehir belediye meclisi de yeni başkanı seçmelidir” ifadelerini kullandı. Bahçeli, “Eğer suç varsa cezası da olmalıdır. İstanbul terör örgütlerine teslim edilemeyecektir. Teröristleri işe alacağına, işsiz vatandaşlarımızın yarasına merhem olmalı” diye konuştu.

Partisine yakın yayın organı Türkgün’e konuşan Bahçeli, İBB’ye başlatılan teftişle ilgili şunları söyledi: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili iddialar vahimdir. Bu belediyede çok sayıda işe alınanlardan 557 kişinin terör örgütleriyle irtibat ve iltisakları belirlenmiştir. Bunların arasında, FETÖ’cüler vardır, PKK/KCK bağlantılı olanlar vardır, DHKP-C’yle organik bağı olanlar vardır, MLKP ve MKP’li olanların varlığından bahsedilmektedir. İçişleri Bakanımız kararlı konuşmaktadır. Dağdaki terörün kökünü kazıma iradesinde olanların kamu kurumlarına ve belediyelere sızan terörle bağlantısı olanlara seyirci kalması düşünülemez. Terör örgütleriyle iltisaklı olanların İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ne işi vardır? Bunlara göz yuman, bunların işe alınmasına onay veren suç işlemiş sayılmayacak mıdır? Bu kanunsuzluk, bu hıyanet hiçbir kalıba sığmayacak kadar ciddidir.

Dernek görünümlü DİAYDER isimli paravan bir terör oluşumunun referansıyla seçilmiş militanların peyderpey işe girdikleri anlaşılmaktadır. Buz dağının henüz görünen kısmının üzerine gidilmektedir. Görünmeyen tarafının ise deşifre olacağı günler çok uzak değildir.”

“TOPLANIP MARŞLAR SÖYLEYEREK DURUMU KURTARAMAZLAR”

“İçişleri Bakanlığı’nın özel teftiş uygulaması doğrudur” diyen Bahçeli, “İddialar tevsik edilirse tahkikat aşamasına geçilmelidir. Terör örgütüyle iltisakı olanları Belediyeye alanların bu fiilleri sabit görülürse başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Derhal görevlerinden el çektirilmeleri adaletin gereği olacaktır. CHP’li Belediye Başkanı diyet ödeyecekse bunu devletin üzerinden yapamaz. İstanbulluların hakkını gasp edemez. Buna hiç kimse olur veremez. Suçluyu koruyan suç işlemiştir. Teröristleri belediyede işe alanların yeri belediye olamaz. Bunların adresi mahkemedir. Şayet iddialar doğru ise Büyükşehir Belediye Başkanı İstanbul’a ihanet etmiştir. Bu ihanet ise cezasız kalamaz. Toplanıp marşlar söyleyerek durumu kurtaramazlar. Kılıçdaroğlu’nun ‘hazmedemedikleri için saldırıyorlar’ sözleri ise zırvadır, suçluların telaşıdır” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL TERÖR ÖRGÜTLERİNE TESLİM EDİLEMEYECEKTİR”

MHP lideri, “Ekrem İmamoğlu’nun görevinden alınmasını mı istiyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Suçluysa elbette görevinden alınmalı, büyükşehir belediye meclisi de yeni başkanı seçmelidir. Bu işin şakası yoktur. İçişleri Bakanlığı’nın özel teftişinden suçu olmayanın rahatsız olmasına gerek de yoktur. Eğer suç varsa cezası da olmalıdır. İstanbul terör örgütlerine teslim edilemeyecektir. İstanbul’a hizmet bahtiyarlıktır. Dua bereketidir. Ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı siyasi hırslarına yenilmiştir. Farklı zamanlarda gerçekleştirdiği il ve ilçe ziyaretleri gizli bir gündem peşinden koştuğunu göstermektedir.”