Bahçeli ısrarcı: Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz

MHP lideri Bahçeli, Afganistan'dan askerlerin tahliyesi için "yerinde bir karar" derken "Türkiye'nin karşılıklı mutabakat çerçevesinde Afganistan'da bulunması tarihin, kültürün ve inancımızın gereğidir" diye ekledi.

Bahçeli ısrarcı: Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin Afganistan’dan askerlerini tahliye etmesini “doğru ve yerinde bir karar” diye niteledi.

Ankara’da Etimesgut Belediyesi’nin “Türk Tarih Müzesi ve Parkı”nın açılışında konuşan Bahçeli, “Afganistan konusunda esasa ilişkin görüşlerinin değişmediğini” söyledi ve Afganistan’da Türkiye’nin yeniden varlık göstermesi çağrısında bulunarak “Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin konuşmasında ilgili bölüm şöyle:

“Üzerine basa basa diyorum ki, Anadolu’nun savunması, Anadolu’da yapılmaz, bu hattın stratejik noktalarından birisi olan Kabil’e kadar uzanır. Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz. Hızla değişen ve tehdit saçan şartlar karşısında askerimizin tahliyesi doğru bir tercih, yerinde bir karardır. Ancak ihtiyaç hasıl olursa, emperyalizmin terörist taşeronları eliyle önce bomba patlatıp sonra intikam alacağız sözüyle yeni bir bahane bulma çabasının yol açtığı sis bulutu dağılırsa, Türkiye’nin karşılıklı mutabakat çerçevesinde Afganistan’da bulunması tarihin, kültürün ve inancımızın gereğidir. Bizim Afganistan konusunda esasa ilişkin görüşümüz değişmemiştir. Bunun yanı sıra, Kabil’de geçtiğimiz günlerde düzenlenen hunhar terör saldırısını lanetliyor, kardeş ülke Afganistan’ın istikrara, güvenliğe, iç barış ve huzur ortamına süratle kavuşmasını diliyorum.”