Bahçeli: Darbe bildirisini haklı çıkarmaya çalışanlar milli iradeye tahammülsüz vesayetçilerdir

Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yapmış olduğu konuşmada gündeme dair yaptığı açıklamalarda bulundu.

Bahçeli: Darbe bildirisini haklı çıkarmaya çalışanlar milli iradeye tahammülsüz vesayetçilerdir

Partisinin Meclis’te gerçekleşen grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli “Bazı zihniyetlerin TSK’yı karalaması, töhmet altında bırakması planlı bir tertip, adi bir tuzaktır. Demokrasi muhaliflerin kahraman ordumuzu günlük siyasi tartışmalarının içine çekme gayreti suçluluk psikolojisidir” dedi.

104 emekli amiralle ilgili konuşan Bahçeli “Demokrasi ve milli irade üzerinde oynanan oyunun ana gayesi iç huzur ortamını baltalamaktır. 104 amiralin hazırlayıp, 4 Nisan gece yarısı servis ettiği darbe bildirisini haklı çıkarmaya, ifade ve düşünce özgürlüğü kisvesiyle maskelemeye çalışanlar milli iradeye içten içe tahammülsüz olan vesayetçi çevrelerdir. Bu bildirinin arkasında duranların kimler olduğu, bağımsız mahkemeler eliyle vuzuğa kavuşturulacaktır. Bildiriye imza atmayan ama imza sürecinde açılan Whatsapp grubuna üye olan emekli bir amiral, bildirinin yayınlanmadan önce değiştirildiği iddiasını gündeme getirmiştir. Madem öyleydi, 104 kişiden biri çıkıp da bu bildiriyi neden inkar edemedi? İmza attığım metin bu değildir itirazını neden yapamadı? Emekli amirallerin ifal edildiğini ileri sürenler boşa konuşuyor, boşa uğraşıyor, her şey gün gibi ortadadır. Eğer bildirinin son hali İP’in yönetiminde bulunan ve ilk imzacı olan Ergun Mengi tarafından hazırlanmışsa, bunun izahını yapması gerekenler bellidir, milletimiz açıklama beklemektedir” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA’NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI DUYULMALI

Bahçeli Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gelişmelere yönelik “Rusya ile Ukrayna arasındaki sertlik tonu yüksek sürtüşmeler sıcaklığını korumaktadır. Bizim nazarımızda Kuzeyimizde yaşanacak çatışmalar, ülkemizin ve Karadeniz’in güvenliğini riske atacaktır. İki ülke arasında aklı selimin öne çıkmasını temenni ediyoruz. Ukrayna’nın toprak ve siyasi bütünlüğüne saygı esas olmalıdır. Karadeniz’in yeni ve şiddetli egemenlik mücadelelerine sahne olmaması çağrımız ve beklentimizdir” dedi.