Bahçeli: Dağdaki eşkıya için de hak ihlali kararı verilecek midir ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. "Yani CHP'li Berberoğlu gibi Gergerlioğlu için Meclis'e dönüş yolu açılmıştır. Dağdaki eşkıya için de hak ihlali kararı verilecek midir?" dedi.

Bahçeli: Dağdaki eşkıya için de hak ihlali kararı verilecek midir ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de gerçekleşen partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiriyor.

Bahçeli konuşmasına geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden oyuncu, yönetmen, senarist Kartal Tibet’i anarak başladı.

Bahçeli’nin konuşmasının önemli ayrıntıları şöyle:

Her siyasal hareket üzerinde şekillendiği, aynı topluma dayanmasına rağmen teşhiste, tedavide ve çözüm yollarında ayrılmaktadır. Birbirine benzeyen partileri ayıran farklılıklar burada aranmalıdır. Bu ayrılıklar, siyasetin doğasında vardır. Fikir ve tercihlerine katılmasak bile bize göre saygındır ve demokratik bir sonuçtur.

Demokrasilerde her siyasi düşüncenin, her siyasal partinin büyük yad a küçük bir karşılığı vardır ve olmalıdır. Her siyasal hareket üzerinde şekillendiği aynı topluma ve aynı sorunlara bakmasına rağmen çözüm yollarında ayrılmaktadır. Bu ayrılıklar siyasetin doğasında vardır.

MHP Türkiye’mizin tamamında zemin bulmuş ve kök salmış, kendisine sevgisiyle bağlı bir seçmen kitlesine kavuşmuştur. Üç hilal bir sevda halini almış, ne kadar övünsek azdır, yetersizdir. MHP bir demokrasi namusudur. MHP büyük bir millet eseridir. MHP, istikrarın, dik duruşun, devredilmez inancın markasıdır.

Bizi diğer partilerden ayıran siyasi kavşak noktalarından Türkiye’nin ana meselelerini okuyuş biçimimiz, milli ve manevi değerleri kavrayış niteliğimiz, sorunları ele alış çizgimiz farkları belirgin olarak göstermektedir.

Daha mutlu, daha güvenli, daha gelişmiş bir millet hayatı için geceyi gündüze katacağız. Bunu yaparken geçmişimizi göz ardı etmeyeceğiz. Hiçbir şey adına dürüst ve samimi siyasetimizi karartmadık. Aldatmaya sırtımızı döndük, yegane güç kaynağımız olan milletimizin şaşmaz duygusuna ümitlerimizi bağladık.

“İNKARCI DEĞİLİZ”

Zillet İttifakı ile ayrıyız, gayrıyız, uzağız. Çünkü yalancı, inkarcı değiliz. Çünkü gece başka gündüz başka değiliz.

İstanbul Sözleşmesi’nin çarpıtılması, İstanbul Kanal’ı hedef alan bayağı saldırılar ve Katarlı öğrencilerin sınavsız üniversite okuyacaklarına yönelik kara propagandalar Türkiye’yi zor duruma sokmaya yönelik taktik adımlardır. Kılıçdaroğlu, Tank Palet fabrikasını sattılar yalanını söylüyor. Yardımcısı Öztrak, daha geçen hafta basının karşısına çıkıp ‘Ne satması?’ diyor. Bunlar gerçekten yalancının daniskasıdır.

“KILIÇDAROĞLU MAĞRDURİYET POZLARINI BIRAKSIN”

Kılıçdaroğlu paylaştığı bir videoda beni hapse atmak istiyorlar diye yakınıyor. Kılıçdaroğlu, mağduriyet pozlarını bıraksın da, hangi eylemlerinin kanunlarla çeliştiğini düşünsün. Meclis kanun kaçaklarının meskeni olamaz. Fezlekeler bir an önce Genel Kurul’a getirilmeli.

Kılıçdaroğlu bir ara yollara düşüp adalet arıyordu. İşte fırsat, işte ortam. Saklayacağı, gizleyeceği, utanacağı ilişkiler ağı bulunmuyorsa çıksın mahkeme karşısına versin üzerine atılı suçlamaların hesabını. Dolandırıcı tosuncuk nasıl bedel ödeyecekse, Kılıçdaroğlu da ödesin. Kılıçdaroğlu kendine güveniyorsa dokunulmazlığın kaldırılmasına bizzat kendisi ön ayak olmalı, karar sürecini bizzat kendisi başlatmalıdır. Söz veriyorum ilk kez CHP’ye destek vereceğiz. Onlara tamam diyeceğiz.

Biz şerefli Cumhuriyet Savcılarına güveniyoruz. Bağımsız yargı zamanı geldiğinde her insana lazımdır. Hukuka deli gömleği giydirmek kimsenin harcı değildir. Ellerine şehitlerimizin kanları bulaşan, PKK’nın tasması boğazına geçen HDP’li vekillerin fezlekelerinin görüşülmesi neden gecikmektedir? Daha ne olacaktır? TBMM Başkanı’nı göreve davet ediyorum. Karma Komisyonu sorumluluğu ifa etmeye çağrıyorum.

“DAĞDAKİ EŞKIYA İÇİN DE HAK İHLALİ KARARI VERİLECEK MİDİR?”

AYM, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun hak ihlali ile tahliyesini istemiştir. Söz konusu karanlık şahsın, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti hakkının ihlal edildiğine AYM karar vermiştir. Yani milletvekilliğine dönüş yolu açılmıştır. Yani CHP’li Berberoğlu gibi Gergerlioğlu için Meclis’e dönüş yolu açılmıştır. Dağdaki eşkıya için de hak ihlali kararı verilecek midir?

Anayasa Mahkemesi bölücüler lehine hak ihlaline hükmederken, devletimizin, milletimizin, şehitlerimizin tartışılmaz hak ve tarihi çıkarlarını gasp ettiğinin farkına ve bilincine ne zaman varmayı planlıyor? Ne hakkı, neyin ihlali? Ne zamandır hainin hakkı oluyormuş?

“KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİM”

“İP’in başkanı yine meşrebine uygun açıklamalar yapmış. Bizim ve AK Parti’nin HDP’yi şeytanlaştırdığını ifade etmiş. Bu bayan şeytan olduklarını bilmiyor mu? İP’in HDP’nin dibinde ne işi vardır? İP Başkanı’nın bozuk ve buhranlı dili söz konusudur ki ya ne dediğini bilmiyor ya da aklı almıyor. Bu küstah ve hayasız üslup, Türkiye düşmanlarını sevindirmiştir. Aynı üslup FETÖ ve PKK’nın üslubudur. Kürt kökenli kardeşlerimize hiç kimsenin kırıcı bir ithamı olmamıştır. Geçmişte MHP’yi yaralamaya azmeden bu müfteriye teröristin kim olduğunu Kürt kökenli kardeşlerim öğretecektir. Kürt’ten terörist olmaz, teröriste Kürt denemez. Terörist PKK’dır, KCK’dır, FETÖ’dür, DEAŞ’tır, DHKP-C’dir.”

SÜLEYMAN SOYLU’YA DESTEK

Son günlerde istifa edeceği yönünde iddialar çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek veren Bahçeli, “Kim demiş Sayın Soylu yalnız diye? Hakkında ne söylenirse söylensin, hayasız tezviratlara aldırış etmemiz mümkün değildir. İtibar suikastını kabul etmiyoruz” dedi.