Bahçeli: 104 amiral demokrasi tarihinin kara lekesidir

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan Bahçeli '104 emekli amiral demokrasi tarihinin kara lekesidir' açıklamasında bulundu.

Bahçeli: 104 amiral demokrasi tarihinin kara lekesidir

Meclis’teki grup toplantısında konuşan Bahçeli Montrö tartışmaları üzerine “Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Lozan Antlaşması’nın tamamlayıcı bir halklası, ayrılmaz parçasıdır” açıklamasında bulundu.

104 EMEKLİ AMİRAL TÜRKİYE DEMOKRASİ TARİHİNİN KARA LEKESİDİR

104 amiralin Montrö bildirisini ‘Muhtıra’ya’ benzeten Bahçeli, “126 eski büyükelçinin sorunlu bildirisi yayınlanmıştır. Montrö tartışmaları, Kanal İstanbul derken, Türkiye, 104 emekli amiralin bir nevi muhtırasıyla sarsılmıştır. Montrö Lozan’ın tamamlayıcısıdır. Bizim kırmızı çizgimizdir. Hiç kimsenin Montrö’yü tartışmaya açtığı, feshedelim dediği de yoktur. Türkiye’nin kendi egemenlik sahasında denizyolu açmasının Montrö ile ne alakası vardır? 104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Mavi Vatanımızı bu çürüklerle nasıl savunacağız? Bu 104 emekli amiral bozuntusunu bir araya getiren, ortak bildiriye imza attıran asıl motivasyon nedir? İplerini tutan zihniyetin eşgali kimleri göstermektedir? Üzerinde durulması gereken bir diğer muamma ise; kokuşmuş bildiri ücretli midir? Bir tür kripto haberleşme midir? Bir süredir ülkemizin maruz kaldığı siyasal ve ekonomik sorunları aynı karanlık amaca, aynı kriz güzergahına ulaşma gayretidir. Bu 4 Nisan çıkışının detaylarıyla ele almak şarttır. Bunlar denizciliğin yüzkarasıdır” açıklamasında bulundu.

DARBELER TARİHİ CHP TARİHİDİR

CHP’yi sert bir şekilde eleştiren Bahçeli, “CHP geçmişiyle müsemma tavrını yine sürdürmüştür. Darbeler tarihi bir bakıma CHP tarihidir” diyerek devam eden Bahçeli, Darbelerle yüzleşmek CHP ile yüzleşmektir. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’a tiyatro demiş FETÖ’ye zeytin dalı uzatmıştır. Bu yandan çarklı 15 Temmuz gecesi korkakça tankların arasından sıyrılıp Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinde soluğu almıştır. Kılıçdaroğlu yine şaşırtmamıştır. 4 Nisan bildirisinin neresi sahte gündemdir? Sahte olan sen misin, yoksa gündem midir? Soğan, patates, patlıcan kadar milli iradenin onuru yok mudur? Kılıçdaroğlu’nun iskelesi hasarlıdır, rotası savruktur, dümeni kırıktır, pusulası bozuktur, zihniyeti batıktır. CHP yönetimi bir kez daha demokrasiyle ters düşmüştür. Çapulcularla birleşmiştir. 4 Nisan’ın görülmeyen imzası Kılıçdaroğlu’na aittir.

Hıyarım var diyene tuz atıp koşan İP’in başı 104 emekli amirali zevzeklikle suçlamıştır. Bu ifade utanç vericidir. 104 şuursuz sadece gevezelik mi yapmıştır? İP’in başkanı zevzek arıyorsa etrafını kolaçan etmelidir. Parti yönetiminde bu zevzeklerden bol miktarda bulunmaktadır. Bu bildiriye zevzeklik demek, zevzekliktir. CHP ile İP tencere kapak misali yuvarlana yuvarlana birbirlerini bulmuşlardır. 4 Nisan bildirisine karşı duramayanlar zulmün karşısındadır” ifadelerini kullandı.