BAE, Beyrut büyükelçiliğini satışa çıkarıyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Beyrut’taki büyükelçiliğini satışa çıkardığına ilişkin haberler Abu Dabi yönetimine yakın kaynaklar tarafından doğrulandı.

BAE, Beyrut büyükelçiliğini satışa çıkarıyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Beyrut’taki büyükelçilik binasını satışa çıkardığına ilişkin haberler rejime yakın akademisyenlerden Abdulhalık Abdullah tarafından teyit edildi.

Rusya’nın Arapça yayın kuruluşu Rusya el-Youm’un haberine göre Abdullah, elçilik binasının satışa çıkarıldığına dair haberlerle ilgili sosyal medyadaki kişisel hesabından yaptığı açıklamada haberin yüzde yüz doğru olduğunu söyledi.

Abdullah, Lübnan hükümetini milli olmamakla “İran partisi” diye nitelediği Hizbullah’ın etkisinde olmakla suçladı ve “Birleşik Arap Emirlikleri Lübnan’da milli bir hükümetle çalışmak ve istişarede bulunmak istiyor; Lübnan’da İran partisine ait olan bir hükümetle değil” dedi.

Siyonist İsrail rejimi ile ilişkilerin normalleştirilmesine öncülük eden Birleşik Arap Emirlikleri’nin Lübnan’a güçlü ve açık bir mesaj verdiğini belirten Abdullah, “Emirlikler’in mesajı güçlü ve açıktır. İran partisinin Lübnan’ın egemenlik kararları üzerindeki hakimiyeti sürdükçe Lübnan’a dönüş söz konusu değildir” dedi.