Babacan'dan 'ittifak' açıklaması: Muhalefetteki 6 siyasi parti olarak çalışıyoruz

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Muhalefetteki 6 siyasi parti olarak güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerine çalışıyoruz. İktidar olduğumuzda anayasanın bazı maddelerinde değişiklik yaparak bu sisteme geçeceğiz" açıklamasında bulundu.

Babacan'dan 'ittifak' açıklaması: Muhalefetteki 6 siyasi parti olarak çalışıyoruz

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Osmangazi İlçe Kongresine katıldı. Babacan, burada yaptığı konuşmasında “Muhalefetteki 6 siyasi parti olarak güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerine çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bir yıl içinde 60 kadar şehir gezdiğini söyleyen Babacan, “Genç nüfus için tutulan bir istatistik vardır. Bu istatistik, ‘ne eğitimde ne de işte’ olanlarla ilgilidir. Yani, eğitim hayatından ayrılmış, ancak iş hayatına da girmemiş gençlerin sayısıdır bu. Bu yılın ikinci çeyreğine göre ne eğitimde ne çalışma hayatında olan kaç genç var, biliyor musunuz? 2 milyon 805 bin. İki milyon sekiz yüz beş bin. Bu TÜİK’in rakamı” dedi.

Türkiye’nin şu aşamada bir yönetim sistemi değişikliğine ve topyekûn bir yönetim zihniyeti değişikliğine ihtiyacı olduğunu ifade eden Babacan “Muhalefetteki 6 siyasi parti olarak güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerine çalışıyoruz. İktidar olduğumuzda anayasanın bazı maddelerinde değişiklik yaparak bu sisteme geçeceğiz” sözlerine yer verdi.