Babacan: AK Parti ile bir araya gelmemiz tamamen ihtimal dışında

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Sağda solda azınlık, sesleri çok çıkıyor. Onlara bakmayın. Rahmetli Özal'ın tabiri var, ortadireğe bakıyorum ben, ana kitleye bakıyorum. Burada birşey yok" dedi.

Babacan: AK Parti ile bir araya gelmemiz tamamen ihtimal dışında

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk TV’de konuk olduğu “Fatih Altaylı ile Teke Tek” programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP seçmeninin durumuna ilişkin konulan Babacan, “Daha önceki seçimlerde Sayın Erdoğan’ı destekleyenlerin bir kısmı duruyor ama bir kısmı da zayıflamış. 2013’ten bu yana Sayın Erdoğan ‘hep daha kötüsü olacak’ diyor. Onun için her hafta bir düşman gösteriyor. Böyle bir süreç yaşıyoruz. Daha önce AK Partiye oy veren vatandaşlarımızın kendini güvende hissetmesini sağlamalıyız. Bizim vatandaşlarımız ülkesini çok seviyor. Vatandaşların bir arada olma iradesi de çok kuvvetli. Bakmayın sağda solda azınlık, sesleri çok çıkıyor. Onlara bakmayın. Rahmetli Özal’ın tabiri var, ortadireğe bakıyorum ben, ana kitleye bakıyorum. Burada birşey yok. Siyasetin kutuplaştırıcı diline rağmen toplumun bir arada olma iradesi çok yüksek. Dolayısıyla ona çok güveniyorum.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI

Babacan, partisinin Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili olarak ise “Her partinin genel başkanı cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre doğal bir cumhurbaşkanı adayıdır. Gelelim parlamenter sisteme, orada önemli olan başbakandır. Şu anki sistemde ittifak olasılıkları var. Bu ittifak nasıl bir ittifak olur bilemiyoruz. AK Parti ile bir araya gelmemiz tamamen ihtimal dışındadır. İsteyenler bir araya gelir. Cumhurbaşkanlığı ile ilgili ortak bir aday vardır. Şu anda seçenek çok. Seçim kararı alındığında o günkü eğilime ve taleplere göre her parti kendi adayını da ortak adayı da çıkarabilir. Bugün itibari ile fazla konuşulan bir seçenek yok. Biz bugün için parlamenter sistem istiyorum diyen partilerle görüşme süreci başlattık. İkili görüşmeler yaptık. Şimdi 6 partinin olduğu görüşmeleri başlattık. Bu ittifak değil. Vatandaşların karşısına ortak bir çalışma koymak önemli. Anayasa değişikliği için toplumsal mutabakat lazım. Başlattığımız süreci kıymetli görüyorum. Seçimde ne olursa olsun bu partilerin ortak hedefi budur.” diye konuştu.

“RUSYA İLE AMERİKA’YI BİRBİRİNE KIRDIRMA TAVRI”

“Biden seçilince telefon kuyruğuna girdi. Telefon ediyor, telefona çıkmıyor Biden. Biden aradı ‘Biz soykırımı tanıyacağız’ dedi telefonu kapattı. NATO’da görüştüler, seçilmiş 6 ay sonra görüştüler. 48 dakika. Zaten 24 dakika çeviri ile geçti. 12’şer dakika konuşabildiler. Bu sürede derdini anlattı. Güçlü ülke iseniz bir sürü gündeminiz var. Yüz yüze görüşülmesi gereken konular bir şekilde görüşülmeli. Bir dönem nötr konuşuyordu. Şimdi görüşme olmayınca olumsuz konuşmaya başladı. Rusya ile Amerika’yı birbirine kırdırma tavrı bu çok eskidir.”