Aylardır işsiz olan iki çocuk babası müzisyen, geçinemediği için intihar etti!

İzmir Buca'da yaşayan ve pandemi nedeniyle işsiz kalan 2 çocuk babası müzisyen Erdem Topuz evinde intihar ederek yaşamına son verdi.

Aylardır işsiz olan iki çocuk babası müzisyen, geçinemediği için intihar etti!

Pandemi nedeniyle aylardır işsiz olan ve evine ekmek götürmek için uğraşan evli ve 2 çocuk babası müzisyen Erdem Topuz, intihar ederek yaşamına son verdi.

Koronavirüs salgını sürecinin ve kısıtlamaların olumsuz yönde en çok etkilediği sektörlerden birisi de müzik dünyası. Müzisyenler her platformda yaşadıkları sıkıntıları dile getirmeye çalışıyor, geçinebilmek için enstrümanlarını satıyor. Bazıları ise yaşadıkları sıkıntıya dayanamayarak yaşamına son veriyor.

Dün, İzmir Buca’da yaşayan 2 çocuk babası müzisyen Erdem Topuz evinde intihar ederek yaşamına son verdi.

KRT’den Mutluhan Yıldız’a konuşan Erdem Topuz’un yakın arkadaşı Erol Doğu; müzisyenin 11 aydır işsiz olduğunu ve son dönemde ekonomik sıkıntılarının arttığını söyledi. Topuz’un cenazesi Pazar günü saat 13:00’da Narlıdere Cem evinden son yolculuğuna uğurlanacak.

“İKTİDAR YANLISI MÜZİSYENLERİN SESİ ÇIKMIYOR”

İstanbul Müzisyenler ve Sahne Emekçileri Derneği yöneticisi Mert Baydeniz yaptığı açıklamada, “Değerli kardeşimizi kaybettiğimiz için üzgünüz. Son 2 ayda intihar eden ikinci müzisyen kardeşimiz. Pandemi döneminde zor durumdayız ve sosyal güvencemiz yok. Şu an baktığımızda neden iktidar yanlısı müzisyenlerin sesleri çıkmıyor? Ülkemizde nam salmış sanatçıların arkasında çalan federasyon başkanının sesi neden çıkmıyor? Bu insanlar Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği 3000 TL ile bu işin dönmeyeceğini çok iyi biliyorlar. Kira 1500 TL, faturalar 1000 TL, eşi çocuğu varsa… Bu şekilde nasıl mücadele edeceğiz?” dedi.

“100 BİNLERCE İNSAN ADETA AÇLIĞA TERK EDİLDİ”

Pandemi sürecinin başından beri sanatçıların, müzisyenlerin, müzik ve sahne emekçilerinin yaşadığı problemleri sık sık dile getiren  CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer de “Yüz binlerce insan adeta açlığa ve ölüme terk edildi” ifadelerini kullandı.

“MÜZİSYENLER, SAHNE SANTÇILARI, EMEKÇİLER UNUTULDU”

“Müzisyenler iktidar tarafından bu süreçte görmezden gelindi, Eylül ayında yüzlerce müzisyenin intihar ettiğini söylediğimizde iktidar kulaklarını tıkadı, inanmadı. Bu veriler Müzik-Sen’in verisiydi” diyen CHP’li Taşçıer, müzik sektöründeki kayıt dışılığa dikkat çekerek gerçek rakamların çok daha fazla olduğunu belirtti, “Zaten zengin olan, iktidara yakın sanatçılara konserler verdirildi. Müzisyenler, sahne sanatçıları, emekçiler unutuldu. Bu süreçte bile ayrımcılık yapıldı ve yandaş sanatçılar zengin edildi. Gerçek müzik emekçileri, gerçek sanatçılar unutuldu.” dedi.