Ayedaş işçileri sefalet ücretine direniyor

Ayedaş işçileri, toplu sözleşmede enflasyonunun altında kalan düşük ücret dayatmasını Maltepe EnerjiSA Genel Müdürlüğü önünde bir araya gelerek “Sefalet ücreti istemiyoruz” sloganlarıyla protesto etti.

Ayedaş işçileri sefalet ücretine direniyor

Ayedaş işçileri, toplu sözleşmede enflasyonunun altında kalan düşük ücret dayatmasını Maltepe EnerjiSA Genel Müdürlüğü önünde bir araya gelerek protesto etti.

Toplu sözleşmede Ayedaş işçileriyle patron arasında çıkan anlaşmazlık işçilerin hakkını araması ile sonuçlandı. Sözleşmede resmi enflasyonun bile altında kalan yüzde 9’luk bir zam dayatıldı. Düşük zam dayatmasını kabul etmeyen işçiler, sabah saatlerinde Maltepe EnerjiSA Genel Müdürlüğü önünde bir araya geldi. İşçiler sık sık “Sefalet ücreti istemiyoruz” sloganını attı.

Burada işçilere bir açıklama yapan Tes-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Rıdvan Uyar, bugün arabulucuya gidileceğini ve bu arada görüşmelerin süreceğini belirtirken “sonuç alınmazsa yapılacak belli” dedi.

İşçiler de sendikanın uzlaşmacı tavrına tepki göstererek taleplerinin karşılanmaması halinde iş bırakacaklarını vurguladı.