Aydınlanma Okulları'nın 4. oturumu yapıldı: Osmanlı'dan Türkiye'ye Tarih Nasıl Okunmalı?

4. oturumda 'Tarihe Doğru Bakmak' başlığı altında "Türkiye'nin düzeni nedir?", "Osmanlı'dan Türkiye'ye Tarih Nasıl Okunmalı?" soruları yanıtlandı.

Aydınlanma Okulları'nın 4. oturumu yapıldı: Osmanlı'dan Türkiye'ye Tarih Nasıl Okunmalı?

Liselerde eşitlik ve özgürlük mücadelesini yükselten Sosyalist Liseliler’in, düzenlediği Aydınlanma Okulları zoom toplantıları 4. oturumunu tamamladı.

4. oturumda ‘Tarihe Doğru Bakmak’ başlığı altında “Türkiye’nin düzeni nedir?”, “Osmanlı’dan Türkiye’ye Tarih Nasıl Okunmalı?” soruları yanıtlandı.

Yapılan sunumda, tarihsel yöntemler ele alındı ve tarihsel materyalizmin özellikleri ortaya kondu. Bununla birlikte Osmanlı’dan günümüze kadar olan süreç masaya yatırıldı. Cumhuriyet dönemi, Sovyetler Birliği ile olan ilişkiler de sorularla birlikte detaylandırıldı.

Tarihin, kralların, üstün özelliklere sahip insanların, büyük devletlerin değil, sınıf mücadelelerinin ürünü olduğu, dışındaki tarih anlatısının günümüzde gençliği ve toplumu edilgen kılmak amacı taşıdığı da ayrıca ele alınan konulardan biri oldu.

2 ay önce Sosyalist Liseliler’in duyurduğu 4 oturumluk Aydınlanma Okulları zoom toplantılarının hedeflenen 4 oturumu da gerçekleştirilmiş oldu.

Aydınlanma Okulları ve Sosyalist Liseliler’in çalışmalarından haberdar olmak isteyen liseliler, Sosyalist Liseliler sosyal medya hesaplarını takip edebilir ya da 0532 201 0616 no’lu telefon üzerinden iletişime geçebilirler.