Aydınlanma Okulları 3. oturumuyla devam ediyor: Devrimler Tarihi

Bu Pazar günü saat 20:00’da zoom aracılığıyla Devrimler Tarihi oturumu başlığının altında liseliler, ‘’Devrim neye denir? Cumhuriyet nedir?’’, ‘’ 1789 Fransız Devrimi, 1917 Ekim Devrimi’’ konularını konuşacaklar.

Aydınlanma Okulları 3. oturumuyla devam ediyor: Devrimler Tarihi

Devrim ve sosyalizm mücadelesinin liseli gençlik içerisinde ki temsilcisi Sosyalist Liseliler, Aydınlanma Okulları zoom toplantılarına devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda açıkladığı zoom toplantıları programı doğrultusunda sosyalizmi, sağ ve sol kavramlarını konuşan liseli gençlik “Devrimler Tarihini” konuşmak için yan yana geliyor. Bu Pazar günü saat 20:00’da zoom aracılığıyla Devrimler Tarihi oturumu başlığının altında liseliler, ‘’Devrim neye denir? Cumhuriyet nedir?’’, ‘’ 1789 Fransız Devrimi, 1917 Ekim Devrimi’’ konularını konuşacaklar.

Kapitalist sistemin ve onun siyasi partilerinin emekçilere, gençlere, kadınlara insanca bir yaşam, adaletli bir düzen sunamadığı bu düzende liseli gençliğin dünyayı değiştiren devrimleri konuşmak için yan yana gelmesi umut veriyor. Dünyanın hapsolduğu bu karanlık sistemin, gelecek olan gençlik tarafından tartışılması, gelecekte olacak değişim ve dönüşümlere etkisi açısından da ayrıca önem taşıyor.

Oturumlara katılmak isteyenler için oluşturulmuş bir kayıt formu da bulunuyor. Aydınlanma Okulları’na katılmak ve Sosyalist Liseliler’in çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen liseliler 0532 201 0616 no’lu telefonla temasa geçebilir ve aşağıdaki kayıt formunu doldurabilir.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeEcBxPTtOKTNshXLyDU7ion3nebTTtorxykmPypGE8JxoSyw/viewform