Aydın'da 100 kişilik bir grup 3 kişiye linç girişiminde bulundu

Aydın Efeler ilçesinin Umurlu Emirdoğan Mahallesi’nde orman yakmak için bölgeye geldiği söylentisi üzerine 100 kişilik bir grup aracı durdurdu, aracın içindeki 3 kişiye linç girişiminde bulundu.

Aydın'da 100 kişilik bir grup 3 kişiye linç girişiminde bulundu

Aydın Efeler ilçesinin Umurlu Emirdoğan Mahallesi’nde iddiaya göre, gece saatlerinde Balıkesir plakalı bir aracın, orman yakmak için bölgeye geldiği söylentisi üzerine 100 kişilik bir grup aracı durdurdu, aracın içindeki 3 kişiye linç girişiminde bulundu.

 

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre mahallede bulunanların ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma, arabanın içindeki 3 kişiyi gözaltına alarak, Efeler Jandarma Karakolu’na götürdü.

 

Yerel kaynaklarda, grubun, araç içinde piknik tüpü ve mazot bidonu olduğu için saldırdığı bilgisi yer aldı. Söz konusu kişilerin bölgeye ‘kız kaçırmak için geldikleri’ ve hırsızlık, uyuşturucu gibi suçlamalardan sabıkaları bulunduğu da iddia edildi.

“YOL KESİP GBT SORUYORLAR”

Öte yandan yangın bölgelerinde sivillerin yol kesip kimlik kontrolü yaptığı iddiaları ortaya atılmaya devam ediyor. Gazeteci Metin Yoksu da Twitter hesabından, Yatağan-Milas arasında yollarının kesildiğini duyurdu.

 

Yoksu olayı şöyle anlattı: “Yatağan Milas yolunda yolumuzu kesip biz ve oradaki insanlara GBT yapmaya çalıştılar dün gece hatta video kaydına başlamadan önce bana dahi basın kartı sordu bu şahıs. İnsanlar Ören’in tahliyesine yakınlarına koştururken bunlar yaşandı bu açıkça suçtur!”