"Ayda 10 bin dolar alan siyasetçiyi öğrendim, çok bir sürpriz yok"

Siyaset gündeminde uzunca bir süredir tartışılmaya devam edilen 'ayda 10 dolar alan siyasetçi' tartışmalarında yeni bir gelişme yaşandı. Cüneyt Özdemir, bu siyasetçinin kim olduğunu öğrendiğini ancak çok şaşırtıcı bir isim olmadığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar alan siyasetçi” açıklamaları hala gündemdeki yerini korurken Cüneyt Özdemir konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yapmış olduğu canlı yayında bu konuya dair araştırmalarının olduğunu söyleyen Özdemir, bu siyasetçinin kim olduğunu öğrendiğini açıkladı.

Özdemir, “Bugün üst düzey bir siyasetçi off the record bu ismi bana söyledi. Henüz farklı kaynaklardan doğrulatamadım. Ancak çok sürpriz yok.” dedi.

AKP’Lİ OLMASAYDI ÇOKTAN AÇIKLANIRDI

Cüneyt Özdemir yayında yaptığı konuşmada, “Bu gidişat bana normal gelmiyor. 10 bin dolar alan siyasetçiyi ortaya atan Süleyman Soylu. Madem o ortaya attı. Süleyman Soylu açıklamalı. Neden açıklamıyor, benim aklıma tek bir şey geliyor herhalde AKP’li. AKP’li olmasa çoktan açıklar gibi ya da bir gazeteciye sızdırır. Akla gelen ilk şey bu.” ifadelerini kullandı.

OKLAR METİN KÜLÜNK’Ü GÖSTERİYOR

Sedat Peker videolarında sık sık AKP eski milletvekili ve şu an MYK’da yer alan Metin Külünk’ten bahsediyor. Feyzi İşbaşaran’ın karakolda dövülmesi ve Hürriyet Gazetesi’ne saldırı olaylarında Metin Külünk’ün kendisinden ricada bulunduğunu açıklamıştı. Soylu’nun “Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” iddiasının ardından oklar Metin Külünk’e çevrildi ancak kendisine konuyla ilgili soru soran gazetecilere hiçbir açıklama yapmadı. İddiayı gündeme getiren Soylu “İsmi savcılığa açıklayacağım” dedi fakat 12 gün geçmesine rağmen herhangi bir adım atılmadı. Sedat Peker ise Pazar günü yayınlayacağı videoda ismi açıklayacağını belirtti. Cüneyt Özdemir ise “öğrendim, sürpriz yok” diyerek tekrar akıllara Metin Külünk’ü getirdi.