Ayasofya'da kılınan bayram namazında Ali Erbaş kılıç ile hutbe verdi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müze iken camii statüsüne taşınan Ayasofya'da 87 yıl sonra ilke defa Ramazan Bayramı namazı kılındı. Namaza Diyanet İşleri Başkanı ve Meclis Başkanı katıldı.

Ayasofya'da kılınan bayram namazında Ali Erbaş kılıç ile hutbe verdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 24 Temmuz 2020 tarihinde camii statüsünü taşınan Ayasofya’daki bayram namazına katılan isimler dikkat çekti.

87 yıl sonra ilk defa kılınan Ramazan Bayramı namazına Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve binlerce kişi katıldı.

Ayasofya’da kılınan ilk namazda da hutbe verirken elinde kılıç bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya’da kılınan bayram namazında minbere yine kılıç ile çıktı.

Namaz sonrası camii çıkışında açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop şunları söyledi:

“Allah sağlıklı, sıhhatli nice bayramlara bizleri eriştirsin. Sağlık çalışanlarımızın bayramını tebrik ediyorum, sizlerin de bayramını tebrik ediyorum. Bir süredir bayram tadında bayramları yaşayamıyoruz. Dünyayı aşağı yukarı bir salgın tehdidi kasıp kavuruyor. Bu sebeple kısıtlamalar altındayız, yine bir kapanma dönemi içerisinde Ramazan Bayramını idrak ediyoruz. Sevdiklerimizle kucaklaşamıyoruz, bayramlaşamıyoruz. Arzu ediyoruz ve dua ediyoruz ki bu şekilde son bayramımız olsun.

İnşallah önümüzdeki kurban bayramına daha önce olduğu gibi sevdiklerimizle, ailemizle, komşularımızla bir arada oluruz. Öte yandan dünyanın birçok yerinde din kardeşlerimiz sıkıntı altında, zulüm altında. Yaşıyorlar ve bayrama o şekilde giriyorlar. Bütün coğrafyalarda, dünyanın her yerinde mazlum, mağdur durumdaki din kardeşlerimizin de bayramını tebrik ediyorum’’ dedi.

Danıştay 10. Dairesi’nin camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından AKP Genel Başkanı ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Diyanet’e devredilen Ayasofya’da ilk namaz geçtiğimiz temmuz ayında kılınmıştı.