Avukatlar Sendikası Genel Başkanı Selin Aksoy: 1 Mayıs’ı mücadelemizi yükselteceğimiz bir gün olarak karşılıyoruz

"Meslektaşlarımızın görevleri esnasında saldırıya uğradığı, katledildiği, adil yargılanma hakkı için öldüğü, ekonomik zorluklar nedeniyle hayat mücadelesinden vazgeçtiği bu karanlık günlerde, 1 Mayıs’ı mücadelemizi yükselteceğimiz bir gün olarak karşılıyoruz."

Avukatlar Sendikası Genel Başkanı Selin Aksoy: 1 Mayıs’ı mücadelemizi yükselteceğimiz bir gün olarak karşılıyoruz

Avukatlar Sendikası Genel Başkanı Selin Aksoy, işçilerin “Birlik, mücadele ve dayanışma günü” 1 Mayıs vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Aksoy, “1 Mayıs’ı mücadelemizi yükselteceğimiz bir gün olarak karşılıyoruz” diyerek mesajında şunları kaydetti:

“Meslektaşlarımızın görevleri esnasında saldırıya uğradığı, katledildiği, adil yargılanma hakkı için öldüğü, ekonomik zorluklar nedeniyle hayat mücadelesinden vazgeçtiği bu karanlık günlerde, 1 Mayıs’ı mücadelemizi yükselteceğimiz bir gün olarak karşılıyoruz. İçinde bulunduğumuz sömürü düzeni, pandemi koşullarında daha da artmış, stajyer avukatlar, genç avukatlar ve işçi avukatların yoksulluğunu derinleştirmiştir. Salgının faturası ücretsiz izin ve haksız kısa çalışma ödeneği gibi uygulamalarla işçilerin üzerine bırakılmış; lebaleb kongrelerde halk sağlığı hiçe sayılırken, emekçiler işyerlerinde, avukatlar kalabalık adliyelerde, tıka basa toplu taşıma araçlarında virüsle karşı karşıya bırakılmıştır. Avukatlar Sendikası olarak, tüm emekçilerin 1 Mayıs’ını, onları eşitlik, özgürlük ve adalet için birlikte mücadele etmeye davet ederek kutluyoruz. Birlikte Daha Güçlüyüz! Yaşasın 1 Mayıs!”