Atatürk Orman Çiftliği arazisinde çıkan yangın kontrol altına alındı: 1 gözaltı

Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan ağaçlık alanda öğle saatlerinde yangın çıktı. Birkaç saat süren çalışmaların ardından 5-6 hektar bölgeyi etkileyen yangın kontrol altına alındı.

Atatürk Orman Çiftliği arazisinde çıkan yangın kontrol altına alındı: 1 gözaltı

Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği arazisinde ağaçlık alanda yangın çıktı. Alev alan kısmın otluk bölgede olduğu, etrafında ise cam ağaçları bulunduğu ifade edilirken, 5-6 hektarlık bölgeyi kaplayan yangına kontrol altına alındı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olay yerine giderek, çalışmaları takip etti. Yavaş burada yaptığı açıklamada, “Yangını bir kişi çıkarmış. Aldığım bilgiye göre o şahıs güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı” dedi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Yavaş, daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Yangın, OGM koordinasyonundaki söndürme çalışmalarına Ankara itfaiyemizin de desteğiyle kontrol altına alındı. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin fikri ve coğrafi miraslarını sonuna kadar koruyacağımızı hatırlatırım. Ankara #YeşilinBaşkenti olacak” ifadelerini kullandı.

MİMARLAR ODASI SUÇ DUYUSURUNDA BULUNACAK

Konuya ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bölgede yaşayan vatandaşlar feryat figan bize ulaştılar. Atatürk Orman Çiftliği ormanının bir meczup tarafından yakıldığını ama yangına müdahale edilmediği için ormanın göz göre yandığını aktardı. Vatandaşlar, ‘AOÇ ormanı yanıyor. Beytepe Sabancı Bulvarı yol çalışması varken Büyükşehir’in ısrarla direttiği Gökçek döneminde planlanan yol yapılmadan önce bu orman alanının bir girişi vardı, itfaiye yolu açıktı. O refüjü kapatırken bu yol da kapatıldı. Her yer itfaiye ama giremiyor. Cayır cayır bir orman yok oluyor. Ne belediyenin ne Orman Bakanlığı’nın itfaiye araçları bu araziye girmiyor. 2 saattir Büyükşehir Belediyesi’nden iş makinası bekliyorlar ki refüjü devirsin yangına müdahale edilsin. Orman yandı bitti, komple arazi yandı, yılanlar kaplumbağalar canlılar hepsinin ölülerini gördük’ diyerek bize durumu aktardılar” dedi.

Candan devamında, ‘’Mustafa Kemal Atatürk’ün şartlı bağışı ve vasiyeti Atatürk Orman Çiftliği alanlarındaki yangın ve saatlerce doğru yöntemlerle müdahale edilememesi, içler acısı durumu ortaya çıkartıyor. Bir meczup yaktı ve yakalandı deyip geçilemeyecek durum ortada, yangını izleyenler, iptidai yöntemlerle söndürenler, saatlerce refüjü açamadıkları için içeriye girerek içerden müdahale edemeyenler, 2 saat sonra havadan yangını söndürmeye çalışanların hepsi sorumludur. Tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

Candan, ‘’Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız. AOÇ’ye yol yapanlar, yangına da yol açmışlardır. Orman alanlarına yol yapmak için gözlerini kırpmadan iş makinesiyle girenler neden ormandaki yangını söndürmek için bir refüjü yıkmakta bu kadar zorlandılar’’ diyerek tepki gösterdi.