Ataşehir'de ellerini ayaklarını bağladığı kadının evini yakan Emre Y. serbest bırakıldı

Ataşehir'de, eskiden birlikte olduğu kadını, ellerinden ve ayaklarından bağladıktan sonra evini yakan ve hakkında daha önceden uzaklaştırma kararı olan Emre Y. isimli saldırgan adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Ataşehir'de ellerini ayaklarını bağladığı kadının evini yakan Emre Y. serbest bırakıldı

Ataşehir’de Emre Y. isimli erkek, birlikte olduğu iddia edilen kadını, ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra evini yakarak öldürmeye çalıştı. Olayın ardından sabah saatlerinde gözaltına alınan Emre Y., adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Emre Y ifadesinde Alev Ş.’nin psikolojisinin bozuk olduğunu ileri sürdü. Emre Y. “Olay günü 13.30-14.30 sıralarında Alev’in ikametine gittim. Taşınma aşamasında olduğu için ona yardım ettim. Sohbet ettik, kahve içtik. Biraz sohbet ettikten sonra 16.00-17.00 sıralarında evinden ayrıldım. O gün hiç alkol almadım. Evli olduğumu ilişkimizin başında söylemiştim. Ona boşanma aşamasında olduğumu söylemedim” ifadelerini kullandı. Emre Y., hakkındaki iddiaları reddederek Alev Ş’den şikayetçi oldu.

ALEV Ş: “GÖZÜMÜ AÇTIĞIMDA APARTMAN BOŞLUĞUNDAYDIM”

Hastanede polise ifade veren Alev Ş., olay günü Emre Y.’nin evine geldiğini belirterek, “Bir miktar alkol aldık. Bana evli olduğunu ancak boşanma aşamasında olduğunu söyledi. Tartışmaya başladık. Zaten önceden de sürekli kavga ederdik. Ben sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda apartmanın boşluğundaydım. Evimden dumanlar çıkıyordu ve nefes almakta güçlük çekiyordum. Bir kişi bana oksijen maskesi takarak ambulansa bindirdi. Hastaneye geldiğimde ellerimde, ağzımda ve ağız çevremde koli bantları olduğunu fark ettim. Sağlık çalışanları bantları söktü” dedi.

Alev Ş., “Ben Emre Y.’nin benim ellerimi, ayaklarımı ve ağzımı bantlayarak evimi ateşe verdiğini şu an hatırlamıyorum. Ancak evde ikimizden başka kimse yoktu. Bilincim kapanmış olabilir. Yaşananlar nedeniyle şu an hafızam gidip geliyor. İyileştikten sonra ek ifade verebilirim” dedi.

KADININ PSİKOLOJİSİ BOZUK DEDİ, ADLİ KONTROLLE SERBEST KALDI

Emre Y., savcılık sorgusunun ardından, “Yangın çıkarmak suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan adli kontrol şartı ile serbest bırakılması için mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın adli kontrol talebini kabul ederek, Alev Ş.’nin psikolojisinin bozuk olduğu iddiasında bulunan şüpheli Emre Y.’nin adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi. Mahkeme, Emre Y.’nin Alev Ş.’nin ikametine 200 metreden fazla yaklaşmasını yasakladı, Emre Y.’nin bu adli kontrol hükmünü ihlal etmesi durumunda tutuklanacağını tutanağa yazdı.