Atanmış rektör Melih Bulu'nun atadığı rektör vekili kendini müdür olarak atadı!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'nun atadığı rektör vekili kendini Fen Bilimleri Enstitüsü'ne müdür olarak atadı.

Atanmış rektör Melih Bulu'nun atadığı rektör vekili kendini müdür olarak atadı!

‘Atanmış’  isimleri ile üniversiteleri kontrol altına almak isteyen iktidarın atadığı isimlerin ‘atama’ skandalları devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış rektörü Melih Bulu seçimleri bir kenara bırakarak uyguladığı atama yönetimine hız kesmeden devam ediyor.

Bulu’nun rektör vekili olarak atadığı Naci İnci, kendisini Fen Bilimleri Enstitüsü müdürü olarak atadı. İnci’nin aldığı kararda, “29.05.2021 tarihi itibariyle Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevine Prof. Dr. Mehmet Naci İnci vekaleten görevlendirilmiştir” denildi. Kendisiyle ilgili atama kararının altında kendi imzasının yer alması dikkat çekti.

Fizik Bölümü Öğretim Üyesi İnci, daha önce Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürü olarak da atanmıştı. Boğaziçi öğrencileri, rektörlük önünde bekleyişlerini sürdürürken, Bulu’nun yardımcısı İnci öğrencilerin yanına gelmiş, kendisine “Utanmıyor musunuz?” diye soran öğrencileri yanıtsız bırakmıştı.