Askerlerin darp ettiği köylülere 'şikayetinizi geri çekin' baskısı

Yüksekova'da hayvanlarını aradıkları sırada üzerlerine ateş açılarak darp edilen yurttaşların şikayetlerinden vazgeçmeleri için karakola çağrıldıkları öğrenildi.

Askerlerin darp ettiği köylülere 'şikayetinizi geri çekin' baskısı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Kavaklı (Marûnis) köyünün Çaltepe (Kutus) mezrasında, 5 Temmuz’da kaybolan hayvanlarını aramaya çıkan Hamit Kaya, Kemal Kurt ve Mehmet Duman’ın üzerine ateş açan askerler, daha sonra köylüleri darp etti.

Küfür ve hakarete maruz kaldığı belirtilen köylüler, serbest kaldıktan sonra askerler hakkında Hakkari Valiliği’ne dilekçe verdi. Olayın üzerinden 107 gün geçmesine rağmen cevap verilmezken, Üzümcü Karakolu’na çağrılan üç yurttaşa dilekçelerini geri çekmeleri istendi.

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre, yurttaşlardan Vahit Kaya, Üzümcü Karakolu’nda bulunan askerler tarafından arandığını ve defalarca yaptıkları şikayetten vazgeçmeleri yönünde ısrarlarda bulunduklarını dile getirerek şunları aktardı:

“Karakol komutanının yanına gittiğimizde bize ‘Davanızdan vazgeçin biz de size hiçbir dava açmayacağız. Olay kapansın istiyoruz’ dedi. Biz de komutana bizi tekmeleyen ve darp edenlerin cezasız kalmasını istemediğimizi söyledik. Biz, asla davamızdan vazgeçmeyecek, sonuna kadar davamızın takipçisi olacağız. Şuan karakoldan geliyoruz. Bize şikayetimizi geri çekmemiz için ısrar ediyorlar. Tüm yetkililer bu olayın takipçisi olsun. Konunun böyle kapatılmasını istemiyoruz.”