Asiltürk'ten sonra Erdoğan'dan Karamollaoğlu denemesi: İki lider görüşecek

Saadet Partisi'nin önde gelen isimlerinden Oğuzhan Asiltürk'ün ölümü sonrası AKP- Saadet Partisi ilişkilerine dair yeni yorumlar yapılmıştı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Asiltürk'ün hayatını kaybetmesi sonrası Saadet Partisi'ni mevcut Millet İttifakı'ndan Cumhur ittifakına geçirmeye yönelik girişimleri sekteye uğramıştı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taziye vesilesiyle Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşeceği iddia edildi.

Asiltürk'ten sonra Erdoğan'dan Karamollaoğlu denemesi: İki lider görüşecek

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün hayatını kaybetmesi sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Milli Görüş’ten Saadet Partisi’ni mevcut ittifak düzleminden koparmak adına mevzi kaybettiği görüşü hakim olmuştu. Halk TV’de yayınlanan Medya Mahallesi programını sunan Ayşenur Arslan’ın aktardığı kulis bilgisine göre Erdoğan bunun için bir taziye ziyaretinde bulunacak ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ikna etmeye çalışacak.

“MİLLET İTTİFAKINDAN KOPUŞ BEKLEMİYORUM”

HALK TV’de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi’nin konuğu olan Veysi Dündar ise konuya ilişkin şunları söyledi:

Rahmetli Asiltürk’ün medyaya yansıyan ve Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı’na dahil etme süreci vefatıyla birlikte kapanmış oldu. Temel Karamollaoğlu’nun en başından beri durduğu nokta belli. AK Parti’nin bu yanlışları varken, Cumhur İttifakı’na katılması söz konusu değil. Karamollaoğlu’nun Millet İttifakı’ndan vazgeçeceğini düşünmüyorum.

İKİ PARTİ BAŞKANI GÖRÜŞECEK

Yeni kurulan partilerin ismini bile duymak istemiyor sayın Erdoğan. Muhalefet partileri bir arada olduğu sürece Cumhur İttifakı bu seçimi kaybedecektir. Karamollaoğlu ne teklif edilirse edilsin kabul etmeyecek ama bir görüşme olacak. Temel Karamollaoğlu böyle bir talebini iletmişti. En azından yanlışları kendisine ifade etmek konusunda ama bu bir ittifak görüşmesi değil. Erdoğan ile Karamollaoğlu’nun bir hafta içinde görüşmesi söz konusu.