Asiltürk, Erdoğan'ın isteğini açıkladı: İstanbul Sözleşmesi kesinlikle kalkacak

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasına ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanı'nın da görüşü kalkması yönünde. Kaldırılacağını kendisi de kesin olarak ifade etti" dedi.

Asiltürk, Erdoğan'ın isteğini açıkladı: İstanbul Sözleşmesi kesinlikle kalkacak

Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelerin yankıları sürüyor.

Asiltürk, AKP’den bazı yetkililerin kendisine gelerek, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılması konusunu Erdoğan’a iletmelerini istediğini açıkladı. Asiltürk, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın da görüşü kalkması yönünde. Kaldırılacağını kendisi de kesin olarak ifade etti” dedi.

Konuk olduğu bir televizyon programında konuşan Oğuzhan Asiltürk, ziyaretin içeriğine dair Erdoğan’ın açıklamalarının üzerine bir şey söylemeyeceğini belirterek “Forsunu morsunu kullanmadan abi kardeş gibi görüşmeye gelmesi karşısında ben en ufak bir açıklama yapmam” demişti.

Buna karşılık Asiltürk, Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi konusundaki görüşlerini açıkladı.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KESİNLİKLE KALKACAK”

Asiltürk programda yaptığı konuşmada, “AK Parti’nin yetkilileri bana geldi ve bu sözleşmenin (İstanbul Sözleşmesi) kesinlikle kalkacağını söyledi. Lütfen siz bizi destekleyecek şekilde konuşun da bize yardımcı olun. Sayın Cumhurbaşkanının da görüşü kalkması yönünde. Ben de biliyorum ifade ettiğini kesinlikle kalkacak.

Ama parti içinde cahiller var, kadın hakları falan diyenler. Bir de buna karşı olanlar var. Kaldıracaklarını kesin olarak kendisi de ifade etti.” ifadelerini kullandı.

O ifadeler şöyle: