Aşılamada rekor kıran ve önlemlerle ölümleri sıfıra indiren Küba’da kritik gün geldi

Kendi geliştirip ürettiği aşılarla nüfusunun yüzde 73'ünü üçer doz aşılayan ülkede dün ölüm sayısı 0 oldu. Yarın(15 Kasım) itibariyle Küba'da okullar ve oteller kapılarını açacak.

Aşılamada rekor kıran ve önlemlerle ölümleri sıfıra indiren Küba’da kritik gün geldi

Dünyada birçok ülkede vaka ve ölüm sayıları yeniden tırmanışa geçerken, Küba hızlı aşılama ve etkili karantina önlemleriyle büyük başarıya imza attı.

Yaz aylarında günlük vaka sayısının 10 bine, ölüm sayısının 100’e dayandığı ülkede, dün vaka sayısı 293’e kadar gerilerken, ölüm sayısı uzun süre sonra ilk kez 0 oldu.

Kendi geliştirip ürettiği aşılarla mayıs ayında yaygın aşılamaya başlayan sosyalist ülkede dün itibarıyla nüfusun yüzde 73’ü üçer doz aşı oldu. En az bir doz alanların sayısı ise nüfusun yüzde 90’ına ulaştı.

Küba böylece her 100 kişilik nüfusa 236 doz ortalamasıyla dünyada aşılamada ilk sırada yer aldı.

2 YAŞ ÜSTÜ ÇOCUKLAR DAHİ BÜYÜK ÖLÇÜDE AŞILANDI

Ülkede 2 yaş üstü çocuklar da eylül ayı itibariyle aşılanmaya başlandı ve çocukların aşılanması büyük oranda tamamlandı.

Ülkenin vaka sayılarını radikal şekilde düşürüp ölümleri tekrar sıfırlamasında, hızlı aşılamanın yanı sıra okulların ve otellerin kapalı kalmasını da içeren sert karantina önlemleri etkili oldu.

Ülke ekonomisinde turizmin büyük ağırlığı olmasına rağmen ülke çok sınırlı sayıda turist kabul etti.